logo_ccc.gif (633 bytes)

Aktuelt
Fornøyelse
Musikk
Spill
Sport
Hovedside

Jevne klar for "Birken"

I år er det 61. gang Birkebeinerrennet blir arrangert. Løpet går fra Rena med start på Kløvstadjordet, til Birkebeinerstadion på Lillehammer. Løpet er som tidligere 58 km langt, og går i klassisk stil. Alle som har fylt 16 år pr. 31 desember 1997 kan delta. Og i år som i fjor skal Erling Jevne være med, som en av favorittene.

AV Bente Otterstad

Erling Jevne.jpg (12272 bytes)

 

 

 


FAVORITT: Erling Jevne er en av de største favorittene i årets Birkebeinerrenn.
(Bildet er gjengitt med tillatelse fra as Østlendingen )


-Jeg tror mine sterkeste utfordrere i "Birken" blir Sture Sivertsen og Frode Estil, sier Erling.

- Går du for å vinne?
- Ja, det er vel for å vinne, mener Erling.

Det gikk som kjent bra i OL i Nagano, både for Erling og for Norge. - Det ble da et noen medaljer... selv var jeg spesielt fornøyd med sølvet på 3 mila. Erling forteller at han til sammen har 7 medaljer fra internasjonale mesterskap: 1 sølv og 1 bronse i "junior", og 2 sølv og 3 gull fra VM og OL, som senior.

Erling har gått på ski siden han var 3-4 år. Men mesterskap begynte han med først i 11-12 års alderen. Han forteller at også at han har vært på landslaget for Norge siden han var 18-19 år gammel.

- Har det vært mye mas med intervjuer og lignende etter OL?
- Ja det har vært en del, men det er bare koselig intervjuer. Alt gikk stille for seg. Og det var så koselig da jeg kom hjem. Det var masse folk både på flyplassen og her hjemme på garden som gratulerte meg og ønsket meg velkommen hjem. Det var kjempe koselig.

Erling sier at det er hardt å gå Birkebeinerrennet, og at man må være i god form.

- Ja det er ganske hardt å gå den. Man må være i ordentlig form. Det er et forsåvidt langt løp, med sekk også. -Selv om ikke den er så veldig tung, legger Erling fort til. Men han sier også at det er en flott tur, med veldig fint terreng.

Men hvorfor stiller du opp akkurat på Birkebeineren? Setter du det foran andre "viktige" verdenscupløp?
- Nei, men det er jo på hjemmebane da, og det er en veldig ålreit tur som sagt... Men det er også godt å vite at man er i form, til andre løp. Det var nok mer viktig med World Cup`n før OL. Etter OL gikk jeg Vasaloppet, og fikk nok en liten reaksjon. Det gikk i allefall veldig tungt på Vasaloppet og i dagene etter, men jeg stiller opp på "Birken"!

Han forteller at han synes det er litt kjedelig å få så liten tid til familien. Men når han er hjemme i lengre perioder prøver han som best mulig å ta igjen litt tapt tid.

Erling sier at han ikke kunne tenke seg å delta i Birkebeinerrittet.
- Jeg liker ikke å sykle så veldig godt. Og det går nok fortere på ski!

Han sier også at han kommer til å fortsette med å gå Birkebeinerrennet etter han har lagt opp som toppløper.
- Ja hvis jeg er i god nok form så kommer jeg til å gjøre det, avslutter Erling Jevne.

Besøk Birkebeinerrennets nettsider: http://www.birkebeiner.no.

 


 

Aktuelt  Fornøyelse  Musikk  Spill   Sport
Hovedside
Skriv til oss!