- Kulturhuset kommer til å bli en suksess!

...sier Liv Stuan til oss i avis-redaksjonen.  Vi tok turen innom Kulturhuset, hvor Liv Stuan ga oss omvisning samt et intervju.  Det som interesserte oss mest var først og fremst kinosalene og ungdomsklubben, og her har vi virkelig noe å glede oss til!

Kinosalene

Først var vi inne i storsalen, her er det 344 plasser + 4 rullestolplasser.   Kinosalene åpner den 17. September, og da går "Sofies Verden" og "Notting Hill" i denne salen.  Erlend telte høyttalerne, og kom frem til litt over 40 stykker.  Til tross for alle høyttalerne er ikke lyden helt topp, men det er vel ikke langt unna.  Hanne prøvesatt stolene, de var kjempegode! Dette blir nok noe helt annet enn bygdekinoen på samfunnshuset eller høgskola!

I den lille salen er det 84 plasser og 2 rullestolplasser.  Her er det THX-lyd, derfor var det helt tett og ingen ekko der inne.  Her skal "Star Wars" gå den 17. September, så det er vel store sjanser for at salen kommer til å være full.  

Det kommer til å gå film fem dager i uka, og prisene blir i utgangspunktet: Filmer med aldersgrense 11 år eller lavere som går før klokka 18.00 vil koste 35 kroner, mens de andre filmene vil koste 50 kroner.

Ungdomsklubben

Også her får vi nok en stor forandring fra før, det ville være en fornærmelse for klubblokalene å sammenligne dem med Prestegården.  Disse rommene er faktisk laget for å være en ungdomsklubb, og det synes!  Diskoteket er et lydtett rom med dempet belysning, dansegulvet er sjakkrutete og ligger i et hjørne for seg selv i rommet.   Musikk- og lysanlegget kostet over 130.000! Det er egne øvingslokaler, eget videoverksted-rom, hobbyrom, oppholdsrom/kiosk, samt mye mer! Bare vent til dere ser det selv!

...Og dette sa Liv Stuan

- Idéen om å lage et nytt kulturhus har vel vært der i mange år.  Så da kommunen så at det måtte gjøres noe med både biblioteket, kinoen og ungdomsklubben, sa det seg selv at dette var det riktige tidspunktet.  Men det var vel forsvaret som var det avgjørende, da de kom syntes vi at vi måtte komme i gang.  I tillegg til forsvaret fortjener både studentene og Åmotingene bedre kultur-tilbud.  

Lørdag den 16. Oktober blir det offisiell åpning av kulturhuset, og denne helga kommer det til å være full rulle i hele huset.  Det kommer til å være en åpningsforestilling, kanskje noen filmer og aktiviteter i alle rom.  Kommunen har brukt 75 millioner på kulturhuset og 18 millioner på omsorgsboligene.  I tiden fremover vil kulturhuset bli brukt til kino, teater, konserter, bibliotek, ungdomsklubb, Åmotradioen, musikkskole, øvingslokaler, møter kafé,.... - Det eneste som begrenser bruken av kulturhuset, er vår egen fantasi, legger Liv Stuan til.  Kulturhuset har tilbud for alle alders- og interessegrupper, alt ettersom hva man ønsker selv.  - Vi håper at kulturhuset vil trekke ungdommen bort fra Torvkiosken og Shanghai, det bør være en relativt god erstatning til disse stedene.  Andre steder hvor de har fått kulturhus har kulturen blomstret, så vi får håpe på det samme resultatet her.   -Det som vil trekke mest folk, blir vel biblioteket og kinoen.  Jo fler som kommer på kino, jo bedre kinotilbud får vi.  Hvis det viser seg at mange er på kino, vil vi få nyere og bedre filmer til Rena.    

Fra 16. Oktober vil det bli fullt kjør på det nye kulturhuset vårt, masser av aktiviteter vil finne sted der. De som skal ha kontorer i kulturhuset flytter inn allerede i løpet av to uker, og kinoen åpner som sagt den 17.September. Allerede nå kan du bestille kinobilletter på rådhuset til åpningsforestillingene. Kulturhuset kommer til å bli en suksess! Slik vi ser det nå er det ingen tvil om det. Alt blir bedre enn det vi hadde før, det kan ikke bli noe annet enn suksess, avslutter Liv Stuan.