Logo

Årets renn


 

 

 

Odd-Bjørn Hjelmeset - en av favorittene!

Odd-Bjørn Hjelmeset. Fra VM-bronse til Birken!Vi hadde sett fram til et eventuelt intervju med Odd-Bjørn Hjelmeset hele ettermiddagen, og hadde avtalt med Radio Åmot at vi skulle "låne" ham av dem utpå kvelden en gang. Så da vi ganske tilfeldig støtte på ham inne på Rena sport, ble vi ganske overrasket. Vi gikk bort og spurte om han hadde tid til noen ord med oss, og selv om han var ganske opptatt med å smøre ski, satte han seg ned med et smil. Hjelmeset viste seg å være en skikkelig sjarmør, smilet var på plass hele tiden, og han var blid, hyggelig og pratsom. Den fine dialekten har skiløperen fra hjemstedet Sandane, i Sogn og Fjordane.

- Hvorfor velger du Birkebeinerrennet fremfor Worldcuprennet i Holmenkollen?- I år velger jeg Birkebeineren, for det er et klassisk renn mens Worldcuprennet er skøyting, og jeg er mye bedre på klassisk.

Han forteller at han har gått Birkebeinerrennet fire ganger før, to av gangene har han vunnet, og tatt merket alle gangene.

Forberedelsene før rennet er ikke så forskjellige fra treningen resten av året, men de siste dagene spiser han ekstra mye mat, næringsinntaket er optimalt.

Utgiftene han har i forhold til Birkebeinerrennet er meget små, sponsorene dekker det meste for han. Det som koster mest for han er startkontigenten.

- Hva skal du gjøre i kveld? - Jeg skal være i det huset hvor jeg skal sove i natt og slappe av. Før i kveld har jeg prøvd ski og gjort klart utstyret.

Han har bestemt seg for å slå Erling Jevne, han har tenkt å være med han over fjellet og slå han på spurten.

Birkebeinerne er jo veldig nøye med hva de putter i munnen før rennet, og Hjelmeset har spist mye havregrøt og brødmat de siste dagene for å få et godt lager med karbohydrater.

I sekken han skal ha med på rennet skal han ha klær, mat, telefonkatalog og mobiltelefon.

- Ble du overrasket over ta bronsemedalje under VM?
- Nja,… jeg var ikke så overrasket, jeg hadde håpet på medalje og var fornøyd med det. Men jeg ble veldig glad, dere må få med det!

Han håper også han kan klare medalje i Lahti i år 2001.

- Hvilke planer har du for fremtida? - Jeg tar en dag av gangen, jeg, etter Thomas Alsgaard!

Vi kommer til å finne han blant birkebeinerne om et år, da stiller han opp igjen samme hvordan det går i morgen.

 

Toppen Skriv til oss - gi uttrykk for hva du mener!
amot@online.no
Copyright ©Åmot ungdomsskole