Radio Åmot LIVE Følg rennet LIVE Reportasjer Historie Informasjon Hovedside   

  
Åmot-ungdommen står på!

Av Jasna Avdagic og Hanne Hammersborg Olden

Midt oppe i alt birkebeinerstresset fant vi Gard Busterud og Kristin Mæhlen. De er elever ved Åmot ungdomsskole, og de er godt forberedt på en helg med masse jobbing i forbindelse med Birkebeinerrennet.

Gard og Kristin er motiverte og står på!
Både i kveld, i natt og i morgen skal de jobbe for at de spente birkebeinerne får et fint opphold på Rena.

Kristin bekrefter at nesten all ungdommen på Rena er aktive under denne årlige begivenheten. - Vi står på, og jobber som gale for at birkebeinerne skal bli fornøyde. Det er veldig mye stress og hardt arbeid, men det er moro også, sier Kristin.

Gard forteller at han både skal ta i mot birkebeinere på Norlandia Hotell, og han skal være nattevakt på skolen. På Rena drives i kveld Norges største hotell. Dette hotellet drives av Lions, med god hjelp fra elever i 10. klasse ved Åmot ungdomsskole.

Kristin skal sammen med en venninne ha ansvaret for en kaserne i Rena leir. Derfor står hun på i et sett, helt fra etter skoletid i dag til utpå dagen i morgen.

Så nok en gang er det altså bevist, at ungdommen står på og tar initiativ.

Pengene elevene tjener på denne dugnaden, går til klasseturene.

- Lions er veldig snille som lar oss få sjansen til å tjene penger til turen vår, påpeker Gard. Kristin legger også til at de er veldig flinke til å organisere og fordele oppgaver, og at elevene er glade for å gjøre en innsats.

Alle idrettslag i kommunen er også involverte i arbeidet, og til sammen utgjør ungdommen på Rena en veldig viktig del bak birkebeinerarragementet.  

Kristin og Gard mener det er bra at vi har Birkebeinerrennet på Rena. Rennet bidrar til økt sosialt samvær, og det inspirerer til å jobbe. Birken er et stort pluss for Rena-samfunnet.

Selv kommer de aldri til å gå Birkebeinerrennet, selv om de synes det virker spennende.

Når vi spør hvem som kommer til å vinne Birken 2000, tenker Gard seg om et øyeblikk og svarer:

- Den raskeste…

 

   
Radio Åmot LIVE  |  Følg rennet LIVE  | Reportasjer  |  HistorieInformasjon  |  Hovedside    
Send oss dine kommentarer