Radio Åmot LIVE Følg rennet LIVE Reportasjer Historie Informasjon Hovedside   

  
Innkvartering i stor stil - sånn er livet for mange birkebeinere

Dagen før Birkebeinerrennet er Rena Norges største hotell. Flere tusen skiløpere overnatter på Rena, siste natten før rennet. Mange bor privat, men enda flereOvernattingen skjer i klasserom. Her fra Åmot ungdomsskole. ligger på skoler og i andre lokaliteter i kommunen.

Til Åmot ungdomsskole ankommer de første allerede ved tolv – ett tiden. Det store rushet får vi allikevel først fra klokken er fem og utover. Mange er opptatt av hvor på skolen de skal ligge, og synes det er viktig med en god plass.

I de første timene etter ankomst er mange ute i løypa for en siste test av formen og skiene. Noen er så skeptiske til de siste værmeldingene at de simpelthen ikke kan gi slipp på skiene sine, og holder på til lenge etter mørkets frembrudd med å finne den riktige gliden og det beste festet på skiene.

 

Birkebeinere slapper av foran tv'en i kantina ved Åmot ungdomsskole.

Andre er mer rolig og slapper av på senga (madrassen) i et av skolens klasserom. De fleste setter seg imidlertid i kantina og kikker på Tv. Værmeldingene synes spesielt interessante….

I kantina er det også servering. Her kan man få kjøpt en næringsrik middag, brus, kaffe, vafler, m.m. Det selges også frokostbilletter, slik at de som vil spise frokost på skolen kan få muligheten til et siste måltid før slitet starter på lørdagsmorran.

 

 

   
Radio Åmot LIVE  |  Følg rennet LIVE  | Reportasjer  |  HistorieInformasjon  |  Hovedside    
Send oss dine kommentarer