Radio Åmot LIVE Følg rennet LIVE Reportasjer Historie Informasjon Hovedside   

  

Oddvar Brå - overtalt i siste øyeblikk


AV Jasna Avdagic

Oddvar BråEn av de få kjendisene vi fikk tak i var den dobbelte verdensmesteren fra VM i Holmenkollen i 1982, Oddvar Brå. Vi husker vel alle denne mannen som kjempet for Norge under VM-dagene, men som brakk staven rett før målstreken under stafetten. Selv om min generasjon ikke fikk dette med seg live, vet vi likevel hvem Oddvar Brå er. Spurtduellen i Kollen omtales av mange som den mest spennende de noen gang har sett.

Nå er det en stund sida Oddvar konkurerte i verdenseliten, men formen er der fortsatt og i morgen skal Oddvar gå Birkebeinerennet.

Vi var så heldige å få et intervju med Oddvar over telefon, for han kommer ikke på Rena før lørdag  morgenen. Oddvar hadde litt av hvert å fortelle og når vi spurte om han gledet seg til turen over fjellet. Han kunne fortelle at han både gledet og gruet seg, men håpet på at det skulle bli en fin tur og en fin opplevelse. Oddvar trudde han kom til å få merket, men det var ikke det som var det viktigste for han. Han håpet først og fremst på en fin tur med fint vær. 

Oddvar går også rennet for å sjekke formen. Før dette rennet forbereder han seg ikke noe spesielt. Oddvar trener 3-5 ganger i uka jevnt og trutt hele året. Selv om Oddvar har gått to ganger før er han ikke helt sikker på hva som bør være med i sekken, men han har bestemt seg for å ta med klær, smørning og  ikke som vanlige birkebeinere, sjokolade med sukker. 

Når vi spør om Oddvar har tenkt å gå rennet i mange år framover svarer han at det trur han ikke. Han har gått Birken 2 ganger før. Første gang var på 80-tallet, andre gang på 90-tallet og nå på 2000-tallet, kanskje det blir en ny tur om nye ti år. 

Oddvar hadde ingen planer om å gå rennet før han i siste sekund ble overtalt av skiklubben han går for, Lillehammer skiklubb til å melde seg på. Da jeg spør om Oddvar likte å gå på ski som barn, svaren han naturlig nok at det likte han. Dette var alt Oddvar og jeg fikk tid til og nå ønsker jeg han en god solskinns tur over fjellet og jeg håper han ikke brekker staven foran målstreken denne gang.

 

   
Radio Åmot LIVE  |  Følg rennet LIVE  | Reportasjer  |  HistorieInformasjon  |  Hovedside    
Send oss dine kommentarer