Radio Åmot LIVE Følg rennet LIVE Reportasjer Historie Informasjon Hovedside   

  

Gina Regland - en av de første kvinnelige birkebeinere

Av Hedda K. Søgaard

Etter en lang stund med leting over telefon og Internett var det mulig å få tak i Gina Regland. Vi håpet på at hun allerede hadde kommet til Rena, for vi hadde håpet på å få til et intervju med henne, men hun var fortsatt hjemme. Hun skulle ikke dra til Rena før neste morgen når rennet var, så da ble et intervju over telefonen.

Gina var en av de fire første kvinnene som gikk birkebeinerrennet i 1961. I år 2000 er det 1412 kvinner som har meldt seg på.

Vi spurte henne om hvordan det var å være en av de fire første kvinnene som gikk birkebeinerrennet. Hun synes det var artig, men mennene likte ikke at hun og de andre kvinnene gikk. Hun gikk første gang i 1961, men hun har ikke gått alle rennet etter det. Grunnen til det er at hun hadde og har fortsatt reumatiske problemer, og da ble sekken for tung når den veide 5kg. I dag skal den veie 3,5kg. Det gikk nesten ti år før hun begynte å gå igjen og det var i 1985.

Grunnen til at hun går rennet er at hun liker å ha noe å trene for, og at trening er blitt en livsstil for henne. Hun vet heller ikke hvorfor hun gikk første gangen, men hun synes det er artig å gå så langt.

Vi spurte henne om hun synes birkebeinerrennet er like bra for kvinner som for menn, og da svarte hun med at kvinnene går på samme villkår som mennene.

Vi håper også at hun får en fin tur over fjellet denne gangen.

 

   
Radio Åmot LIVE  |  Følg rennet LIVE  | Reportasjer  |  HistorieInformasjon  |  Hovedside    
Send oss dine kommentarer