Radio Åmot LIVE Følg rennet LIVE Reportasjer Historie Informasjon Hovedside   

  

Smøreforberedelser dagen før dagen 

Av Andreas Adolfsen, Espen A. Kristiansen & Kristian Solli.

Mange gode råd på fredagskvelden.Fredagen før birkebeineren, var vi ute og så hva de mange smørerne drev med. Det viste seg at det nesten var panikk, iallfall stor bekymring,  blant noen av birkebeinerne. Været vekslet nemlig veldig fort. Fra snø og regn, vind, til korte perioder med opphold. Mange var spente, og smurte skiene sine om og om igjen. Mange måtte ta frem utelampa da mørket falt på....Det var med andre ord, mange som var veldig bekymret for været, og det var mange, som drev på til langt på kveld med skiene sine.

De fleste ble imidlertid lettet da de så og hørte værmeldingene på radio og tv. Lørdag var det ventet stort sett pent vær. Det var nok mange som fikk reddet nattesøvnen da....

Vi fikk også noen smøretips, som kunne komme til nytte. Blant annet spurte vi en amerikaner, hva han hadde tenkt og smøre med. Hør intervjuet her!

Ivrig smører i full konsentrasjon!Dette er det 63 Birkebeiner rennet i Norge, og det er blitt kjent for folk i USA, Spania, Frankrike, Japan og andre steder.
Vi vet ikke enda hvor mange "birkebeinere" som har brutt dette rennet, men det får vi vite i løpet av dagen.

Vi får bare håpe at de ikke hadde brutt, for fiasko smurning, av dem selv, eller av fagfolkene, som har vært her på Rena.

Hele Rena krydde av mennesker, som ville at fagfolkene skulle smøre skiene deres for dem. Det var ikke alle, som fikk denne sjansen,

 

 

 

 

   
Radio Åmot LIVE  |  Følg rennet LIVE  | Reportasjer  |  HistorieInformasjon  |  Hovedside    
Send oss dine kommentarer