Radio Åmot LIVE Følg rennet LIVE Reportasjer Historie Informasjon Hovedside   

  

Vellykket start på en fantastisk skidag

Av Andreas W. Adolfsen

Her legges det i vei fra Kløvstadjordet - 58 kilometer venter...De mer enn 10 000 birkebeinerne ble møtt med blå himmel og 3 minusgrader på startsletta på Kløvstadjordet på Rena. Det ble imidlertid meldt om sterk vind, opp mot 15 sekundmeter, på de mest utsatte stedene på fjellet. Mange ble litt skeptiske, men værvarslene tilsa at vinden ville løye, slik ble det også. Forholdene var dermed bortimot perfekte, i hvert fall for de som hadde smurt riktig.

I startområdet gikk det forholdsvis rolig for seg, men det var tydelig at mange var nervøse. Foran doene var det laaange køer.

For de som var usikre på hva slags smørning de skulle legge på, var det muligheter for å få skiene smurt av "eksperter" fra Swix – et tilbud mange benyttet seg av.

Til tross for både spente og smånervøse løpere, gikk ting stort sett greit i startområdet. Noen unntak var detHer legger løpere i vei mot Lillehammer! jo, og enkelte av starterne klaget over flasker som ble kastet, og litt for tøff bruk av stavene ut fra Kløvstadjordet. Men dette gjaldt først og fremst de lengst frem i startpulja, som hadde det mest travelt og som ville sikre seg en best mulig utgangsposisjon. Lengre bak i feltet var det riktig så hyggelig og avslappet stemning.

Starten var en suksess og speakerne gjorde en god jobb. Det gjorde også funksjonærene.

Den første starten var klokken 8 – presis. Her starter blant annet eliteklassen, de eldste løperne og klassen for blinde og svaksynte.

To timer og et kvarter etter første start, var alle de 10 300 løperne på vei de 58 kilometerne mot Lillehammer - i strålende sol.…

Intervju med to unge funksjonærer 

 

   
Radio Åmot LIVE  |  Følg rennet LIVE  | Reportasjer  |  HistorieInformasjon  |  Hovedside    
Send oss dine kommentarer