Elevgruppen ved Åmot ungdomsskole, 2009-2012

 

I løpet av tre år ved Åmot ungdomsskole opplever og deltar elevene i svært mye forskjellig; spennende timer og prosjekter, turer, besøk, sosiale aktiviteter og mye mer. På denne siden har vi samlet alle sakene som har vært publisert på skolens hjemmeside, som har direkte tilknytning til elevgruppen i perioden 2009-2012. For øvrige saker i henvises det til arkivet.

 

Mesternes mester i "gymmen"

Mesternes mester

For litt siden gjennomførte elevene i 10A en litt annerledes kroppsøvingstime. Det hele var inspirert av NRK-serien "Mesternes mester", der tidligere idrettsstjerner konkurrerer i uvanlige øvelser.

Les hele saken - 31.mai, 2012

 

Skriftlig eksamen i norsk og engelsk

Skriftlig eksamen

Det var spent stemning i skolens kantine da tiden endelig var kommet for å offentliggjøre hvilket fag årets avgangselever skulle opp i til skriftlig eksamen.  Denne gangen blir elevene fordelt i to grupper; norsk og engelsk.

Les hele saken - 15.mai, 2012

 

Suksess i skisporet

Kristoffer, Johanne og Vemund.

Under årets kretsmesterskap i langrenn, ble det suksess for tre av våre elever. I øvelsen lagsprint ble det medaljefangst. Johanne utgjorde den ene halvdelen av laget som tok gull, mens Kristoffer og Vemund sammen sørget for at sølvmedaljene havnet på Rena.

Les hele saken - 3.april, 2012

 

Lar du deg friste?

Går du på limpinnen?

I løpet av de siste ukene har elevene benyttet timene i norskfaget til å jobbe med temaet reklame. I små grupper har ett av målene vært å produsere en reklame. Her kan du se de fleste av produksjonene til 10A.

Les hele saken - 16.februar, 2012

 

Warhol-inspirert utstilling

Warhol-inspirert utstilling

Elevene på 10.trinn har virkelig fått satt sine kreative evner på prøve. Inspirert av Andy Warhol var oppgaven å lage et selvportrett. I tillegg skulle bildet inneholde en interesse eller hobby som hver enkelt elev har.

Les hele saken - 20.januar, 2012.

 

Dans før juleballet

Dans før juleballet

Det nærmer seg juleball. Da kan det være greit å ha orden på dansetrinnene. 10.klasse har nettopp vært igjennom en gymøkt der både polonese, vals og swing stod på programmet.

Denne artikkelen inneholder videoopptak Les hele saken - 3.desember, 2011

 

Bak masken..

Masker - laget av elever på 10.trinn.

I perioden etter turen med De hvite busser til Polen og Tyskland, har elevene på 10.trinn jobbet med å lage og dekorere gipsmasker i kunst og håndverk. Maskene er inspirert av besøkene i konsentrasjonsleirene. Resultatet er nå stilt ut på skolen.

Les hele saken - 29.september, 2011

 

Med hvite busser til Auschwitz - bilder

Med hvite busser til Auschwitz.

Elevene på 10.trinn har nettopp kommet hjem fra en vellykket 8 dagerstur med De hvite busser til Auschwitz. Underveis har inntrykkene vært mange. Fire konsentrasjonsleire er besøkt; Auschwitz I, Auschwitz II, Sachsenhausen og Ravensbrück. Men på en slik tur er det også rom for sosialt samvær og mye moro. En tur man ikke glemmer..

Les hele saken - 28.september, 2011

 

Samarbeid må til..

Bro av beste merke.

Kunst og håndverk er variert og spennende. Mange forbinder kanskje faget først og fremst med tegning, maling, sløyd, keramikk og tradisjonelt håndarbeid. Faget er imidlertid mye mer. Våre elever på 10.trinn har nettopp bygget broer..av trepinner.

Les hele saken - 9.september, 2011

 

Aktivitetsdag på Engvold

Kamp om ballen.

Onsdag 15.juli ble det arrangert aktivitetsdag på Engvold. Hele 8. og 9.trinn var på plass til fotballturnering og andre aktiviteter. Kraftige regnskurer la ingen demper på innsatsen.

Les hele saken - 17.juni, 2011

 

Danset med Kohinoor

9.klasse danset med Kohinoor

Det ble artisten et skikkelig tøft show i Åmot kulturhus da artisten Kohinoor holdt konsert for elevene ved Åmot ungdomsskole. Med sin flotte stemme og skarpe rytmer imponerte hun de fleste og fikk garantert flere fans fra Rena. For 9.klasse ble det ekstra spesielt da fremførte sitt innøvde dansenummer på scenen sammen med Kohinoor.

Denne reportasjen inneholder videoopptak. Les hele saken, 11.mai, 2011

 

Forfatter Martin Nygaard på besøk

Martin Nygaard sammen med Lars, Sina og Ruben.

Tirsdag 23.november var endelig dagen kommet. I lang tid har 9.klasse forberedt seg til forfatterbesøket til Martin Nygaard. De siste ukene har de blant annet lest "Autofokus" - boka om tenåringen Laurits Liguster - én av tre bøker som Martin Nygaard har skrevet om Laurits. De siste dagene før Nygaard skulle komme, har norsktimene blant annet blitt benyttet til å lage spørsmål til forfatteren.

Les hele saken - 28.november, 2010

 

Skal vi danse?

Line dance i 9a

Denne måneden er det fokus på dans i de fleste kroppsøvingstimene ved Åmot ungdomsskole. Elevene får en smakebit av flere ulike danser, blant dem ringdanser, pardanser og ikke minst line dance.

Denne reportasjen inneholder videoopptak Les hele saken, 14.november 2010

 

Lærerikt på Prestsjøen

Stor fisk i Prestsjøen

For de fleste er Prestsjøen kanskje først og fremst en badeplass om sommeren. Men den lille innsjøen er også et spennende undervisningsobjekt. 9.klasse har nettopp gjennomført et økologiprosjekt om det som rører seg i og rundt sjøen på Rena.

Les hele saken - 8.september, 2010

 

8.klasse hygget seg på isen

Gøy med isfiske

8.klasse passet på å benytte seg av det flotte vårværet i forrige uke. Med pilkestikker og godt humør samlet de seg på Prestsjøen for å lure fisken. Det viste seg imidlertid at herr Fisk var vanskelig å få opp i sola..

Les hele saken, 7.mars, 2010

 

 

En god kopp engelsk te

Rett før jul dekket gjennomførte elevene i 8.klasse bordet, et ekte engelsk te-party. Alle skulle kle seg opp i engelsk skoleuniform med hvit skjorte, slips og skjørt/bukse for å ligne mest mulig på engelske skoleelever.

Les hele saken,  7.januar, 2010

 

En hyggelig spasertur

En hyggelig spasertur.

Det skjedde mye i Åmot i forbindelse med markeringen av verdensdagen for psykisk helse. Ett av arrangementene vi ved ungdomsskolen deltok på, var "Gå for åpenhet". I den forbindelse tok 8.klasse på seg oppgaven å bli med noen av pasientene på Ryslingmoen på en trilletur, i nydelig høstvær.

Les hele saken, 16.oktober, 2009

 

Samhold på timeplanen

Nye 8.klasse

Våre nye 8.klassinger var selvsagt spente på hva som ventet dem under den første skoleuka ved Åmot ungdomsskole. For å bli bedre kjent og skape godt samhold på trinnet, ble én av dagene benyttet til toving og neverfletting..

Les hele saken,  7.september, 2009