Elevgruppen ved Åmot ungdomsskole, 2010-2013

 

I løpet av tre år ved Åmot ungdomsskole opplever og deltar elevene i svært mye forskjellig; spennende timer og prosjekter, turer, besøk, sosiale aktiviteter og mye mer. På denne siden har vi samlet alle sakene som har vært publisert på skolens hjemmeside, som har direkte tilknytning til elevgruppen i perioden 2009-2012. For øvrige saker i henvises det til arkivet.

 

Klart for muntlig eksamen

Onsdag morgen offentliggjorde rektor Åshild hvilke fag årets avgangselever skal opp i til muntlig eksamen. Denne gangen fordeles elevene på seks fag; norsk, tysk, engelsk, naturfag, RLE og matte. For alle som skal opp til eksamen er det viktig å sette seg inn i retningslinjene som gjelder. Det anbefales at du som er avgangselev setter deg godt inn i hvordan eksamen avvikles. Dette kan du lese her: "Slik gjør vi det".

Les hele saken - 12.juni 2013

 

10B Galaxy årets vinnere

Mandag 3.juni var alle elevene ved Åmot ungdomsskole samlet til aktivitetsdag i Rena Leir. Det ble blant annet arrangert innebandyturnering, hvor 10B Galaxy gikk av med seieren. De greide dessuten - nokså uventet -å slå de siste års suverene ansattlag, eller "De uovervinnelige", 2-1 i superfinalen.

Les hele saken - 5.juni 2013

 

Til topps

Til topps!April er ofte en måned i utholdenhetens tegn i kroppsøvingsfaget ved Åmot ungdomsskole.
Nylig var 10.klasse på "topptur".

Les hele saken - 14.april 2013

 

Elevene som instruktører

Elevinstruksjon

Det er mye man skal igjennom i løpet av det siste året som elev ved Åmot ungdomsskole.10.klasse er for tiden i gang med det vi kaller "elevinstruksjon", i faget kropsøving. Her får elevene sjansen til å prøve seg som treningsledere.

Les hele saken - 2.mars 2013

 

Prøvemuntlig på 10.trinn

Klare til innsats

Våre avgangselever går nå inn i sitt viktigste halvår ved Åmot ungdomsskole, og om ikke altfor lenge er det eksamenstid. For å stille best mulig forberedt har alle elevene på 10.trinn gjennomført muntlig prøveeksamen.

Les hele saken - 15.januar 2013

 

Vi deltar i NRKs ”Klassequizen”

Klare for QUIZ!

”Klassequizen” er en landsomfattende spørrekonkurranse for 10. trinn i regi av NRK. Åmot ungdomsskole er først ute i Hedmark og hvordan det gikk med elevene kan dere høre i P1s morgensending torsdag 22.11 kl. 07.30-08.00

Les hele saken - 21.november 2012

 

Fotoutstilling i Kulturhuset

Fotoutstilling i Kulturhuset

Helt siden før sommerferien har årets 10.trinn jobbet med et fotoprosjekt om landbruket i Åmot.
Frem til fredag har du mulighet for å stemme på det bildet du liker best. Bildene henger i Galleri Knerten i Kulturhuset, under Kulturdagene.

Les hele saken - 22.oktober 2012

 

Med hvite busser til Auschwitz

På 8-dagers tur med de hvite busser til Auschwitz.

Det har nærmest blitt tradisjon at 10.klasse reiser på tur med De Hvite busser til Auschwitz, slik også i år. I åtte dager var elever, lærere og foreldre på en opplevelsesrik, lærerik og sosial temareise til Polen og Tyskland.

Denne saken inneholder videoopptak Les hele saken - 6.oktober 2012

 

Ut på tur

10.klasse på toppen av Hemmelfjellet.

Denne uka var 10.klasse ute på tur, i området rundt Skramstadsetra. Det hele var en kombinert kroppsøvings- naturfagtur, med fokus på overlevelse, pakking av sekk, tegn i naturen, planteliv, allemannsretten, med mer.

Les hele saken - 27.september 2012

 

Lærerik dag i skogen

John Marcus tar en titt i revehiet.

Hele 9.trinn tilbrakte i begynnelsen av juni en hel dag ute i naturen. Åmot utmarkslag, Glommen Skog, Norskog og Åmot kommune inviterte nemlig til "Skogdag".

Les hele saken - 22.juni 2012

 

Godt med pultost

Charlotte fikk smaken på pultost.

I uke 22 fikk 9. trinn besøk av Lilja Palovara Søberg som underviser i mat & helse ved Høgskolen i Hedmark.

Les hele saken, 21.juni 2012

 

Prosjekttur til Spania

Klare for en uke i Sevilla.

Som en del av det to-årige Comenius-prosjektet er tolv elever, sammen med lærerne Arne Vegard og Runar, for tiden på utenlandsopphold i Sevilla, i Spania. I prosjektet jobber man blant annet med integrering av funksjonshemmede i skolehverdagen og i særdeleshet med idrettsaktiviteter.

Les hele saken - 13.april, 2012

 

Gode, gamle matretter

Spennende med gamle matretter.

Åmot bygdekvinnelag har samlet gamle matoppskrifter fra distriktet. Et spennende arbeid som har resultert i et hefte fullt av go'biter med lokal tilknytning. Denne uka fikk våre 9.klassinger lage og spise noen av de mer enn 100 år gamle rettene.

Les hele saken - 10.mars 2012

 

På sporet av rovdyrene

"Å leve med rovdyr" var temaet for en uteaktivitetsdag for 9. trinn i regi av Turgleder. Tidligere har elevene hatt foredrag om temaet. Nå skulle de ut for å se etter spor og sportegn fra de store rovdyrene våre i nærområdet. Og det ble full klaff..

Les hele saken - 8.mars, 2012

 

De gamle er fortsatt eldst..

De gamle er fortsatt eldst..

9B Mavericks ble vinnerne av årets innebandyturnering da finalespillet ble avholdt i Rena Leir siste fredag før vinterferien. I superfinalen måtte de imidlertid se seg slått av personalet ved Åmot ungdomsskole. De "gamle" forsvarte æren med 3-1 seier, og vi kan fortsatt slå fast at de gamle er eldst..

Denne saken inneholder videoopptak Les hele saken - 21.februar, 2012

 

Regn ingen hindring

Regn, regn, regn..

Frem til høstferien er vi ute i ALLE kroppsøvingstimer – uansett vær. Mandag morgen var en av gruppene på 9.trinn i full gang med sine aktiviteter, til tross før at regnet høljet ned. - Dette er ingen fare. Det viktigste er å ha "klær etter vær", holde seg i bevegelse og skifte på seg tørre klær etterpå, sier kroppsøvingslærerne.

Les hele saken - 19.september 2011

 

Lærerik dag på Prestsjøen

Fin dag på Prestsjøen.

Det ble en flott dag både læremessig, værmessig og sosialt da årets 9.trinn tilbrakte det meste av skoledagen på Prestsjøen. Målet var å bli kjent med hva innsjøen har å by på.

Les hele saken - 10.september 2011

 

Minner for livet etter spansk skolebesøk

Trivelig gjeng fra Sevilla.

For mange norske elever, spanske elever og vertsfamilier har det vært en hektisk uke. Spanjolene er nå trygt tilbake i Sevilla, og reisen tilbake gikk uten problemer etter at de dro fra Rena kl. 05.00 om morgenen. For både norske og spanske elever har oppholdet gitt minner for livet.

Denne reportasjen inneholder videoopptak Les hele saken - 1.juni 2011

 

Besøk fra Sevilla

Besøk fra Sevilla.

Tirsdag kveld landet 12 elever og 2 lærere fra Sevilla i Spania på norsk jord. I èn uke skal de ha Rena og Åmot ungdomsskole som sin hovedbase. Spansklærer Arne Vegard er primus motor og en rekke aktiviteter venter de neste dagene. Onsdag dro våre gjester sammen med 8.klasse til Vitensenteret på Gjøvik.

Les hele saken - 25-mai 2011

 

Taekwondo på timeplanen

Taekwondo på timeplanenBegge våre to 8.klasser har den siste tiden vært så heldige å få besøk av Ragnar Furuli, som har svart belte i Taekwondo - og mye å lære bort. Ragnar har tatt seg tid til å undervise elevene i en hel dobbelttime, og lært bort spennende slag, spark og selvforsvarsteknikker.

Denne reportasjen inneholder videoklipp Les hele saken - 2.mai 2011

 

Historisk triumf

Historisk triumf

Siden 2002 har Åmot ungdomsskole arrangert innebandy-turnering med avsluttende finalespill i Rena Leir. Aldri før har en 8.klasse stukket av med seieren..før i år. Det sørget 8B for etter overbevisende spill mot 9B i finalen. I superfinalen måtte de imidlertid se seg slått av lærerne.

Les hele saken - 24.januar 2011

 

Hyggelig tea party

Te-party er gøy!

4. november hadde 8. trinn på Åmot Ungdomskole Tea party i 3. og 4. time. Elever og lærere har brukt et par uker på forhånd til planlegging. Denne "festen" har blitt en tradisjon i forbindelse med opplæringen i kultur- og mattradisjon. Årets party viste seg å bli nok en suksess !

Les hele saken - 18.november 2010

 

8.klasse på Sørlistøa

Mot slutten av den andre skoleuka dro 8.klasse på overnattingstur til Sørlistøa ved Osensjøen. Både dagen før avreise og under selve turen var aktiviteten stor..

Les hele saken - 1.september 2010