Logo 

 

 

 

 


Intervju med Egil Klevgård

Hvor mange ganger har du gått birkebeinerrennet? - Det har jeg ikke tall på, men har tatt merket 11 ganger. Har også vært syk og brutt.

Hvor lenge siden var det du begynte? - Ca 30 år siden, første gang jeg tok merke var i 1969, og da gikk jeg på tiden 4.05.58.Birkebeinerrennet er ikke det jeg har gått mest, det jeg har gått mest er Moraløpet.

Hva er den korteste tiden du har brukt? - Den korteste tiden jeg har brukt er: 3.47.17, og det var i 1989.

Har du noen gang vunnet? - Nei, har aldri vært god nok til det, men jeg har blitt premiert.

Er du veldig nervøs før du starter? - Ja, jeg pleier å være det før jeg starter, skikkelig nervøs har til og med fått rekningsanfall om morgenen før rennet.

Blir du sur eller irritert hvis du ikke vinner? - Nei, jeg prøver å ta det med humør, jeg er en god taper, sa han og lo.Dette skal jo liksom være en lek da......

Hvordan føler du deg etter å ha gjennomført et birkebeinerrenn? - Som regel litt forskjellig, det pleier å føles godt og være ferdig med det.Stort sett, hvis ikke jeg har klart og få merket ved uhell eller bare kommet litt for sent i mål, da hender det at jeg synes det er litt kjedelig. Det var forresten en gang jeg brakk staven like ved start og kom sist ut.

Har det noen gang skjedd at du ikke har klart å gjennomføre rennet? - Ja, det er det. Et par ganger på grunn av dårlige ski.

Hvorfor går du birkebeinerrennet? - Jeg gjør det for utfordningen, og for å komme litt mere i form. For jeg trener ganske mye før et renn.

Går du det fremdeles? - Ja, jeg har i alle fall ikke gitt meg enda.

Skal du gå det i år? - Ja, jeg skal gå det i år, men jeg har ikke trent så lite før et renn før. Egentlig så liker jeg sykkelrittet bedre.

Hvilket målsted synes du er best, Rena eller Lillehammer? - Jeg synes Rena i særklasse er best for det er bedre nedkjøring og det går hjemover, og når man er sliten så er en på kjente trakter og da går det mye lettere. Jeg synes at det er dumt at de ikke har det som før, og har mål på Rena og Lillehammer annen hver gang.

Har du noen morsomme historier å fortelle? - Det var et år det var veldig mye fall ved nedkjøringa til Lillehammer og da var det veldig skarpt føre så det gikk ganske så fort. Jeg datt jeg også, men jeg slo meg ikke så veldig.

 

Toppen Skriv til oss - gi uttrykk for hva du mener!
amot@online.no
Copyright ©Åmot ungdomsskole