Åmot ungdomsskole!


 

Åmot-elever først i landet
Denne reportasjen sto på trykk i Hamar Arbeiderblad 18.desember, 1999.
AV Trond Løvmo, HA

Som den første ungdomsskolen i landet får 20 elever ved Åmot ungdomsskole lov til å produsere "Ungdomsavisa" på nett i èn måned. Åmot-elevene har ansvaret for desemberutgaven av nettavisa som normalt lages av elever med media-fag.

Hege Søberg, Andreas W. Adolfsen og Marte Walmsnæss.
MORSOMT: Kjempemorsomt å være med å lage nettavis for ungdom i hele landet, mener ungdomsskoleelevene fra venstre Hege Søberg (15), Andreas W. Adolfsen (13) og Marte Walmsnæss (15).

Det er Nasjonalt læremiddelsenter og Avis i skolen som står bak dette elektroniske avisprosjektet. Etter å ha ligget nede en periode kom avisa på nett igjen i høst. Lærerne Geir Hjermstad og Arne Vegard Sveen har redaktøransvaret og sørger for at det elevene skriver og fotograferer legges ut på nettet fortløpende.

Henriette bergstrøm og Jasna Avdagic har vært på bytur for å prøve ut julekjoler. Det ble en morsom reportasje. Bildene av alle kjolene de prøvde finner du på hjemmesida til Åmot ungdomsskole. 

Marte Walmsnæss og Siri ottinsen har vært på James Bond-film, og skrevet anmeldelsen med den megetsigende tittel: james Bond, mest for menn. Det var stort sett kvinnene som kledde av seg i filmen.

Andreas Walmsnæss Adolfsen er en av få gutter som produserer for nettavisa. Han har skrevet en artikkel om fire ganger norgesmester Trond Svendsberget (13) fra Rena.

Hege Søberg dro til slo, sammen med Lise Bjørsland, for å lage en reportasje om forskjellen mellom byungdom og bygdeungdom.

De to digitale kamerane som skolen i to år har mottatt som premie for den beste skole-hjemmesida i landet, har vært flittig brukt i desember.

Hege Søberg, Andreas Walmsnæss Adolfsen og Marte Walmsnæss er skjønt enig om at det er spennende og lærerikt å lage avis på nett.

 


 

ForsideSkolen vår | Prosjekter | Elevsider | Ansatte
| Nettsteder | Arkiv | English

Send oss gjerne kommentarer om skolens hjemmesider!