Åmot ungdomsskole!


 

Piercing - noe for alle?

piercingmannen, fotograf: Desireè, Ida og Ingrid

Vi dro til Hamar for å finne informasjon om piercing, siden det har blitt en så stor mote blant dagens ungdom. Mange lurer på masse om denne formen for kroppskunst, og i denne artikkelen har vi kanskje noen svar…

 

Av Ida Hermansen, Desireè Øijorden, Ingrid K.Hagen
1999-12-17 13:43:29

Man kan faktisk pierce seg på de fleste steder hvor det finnes hud. For eksempel i navlen, nesen, øyenbrynet, leppa, tunga og brystvorta.

Det er litt forskjell på gutter og jenter når det gjelder piercing. Piercingmannen fra Hamar Piercing Studio, kunne fortelle at det er mest populært for gutter å pierce seg i øyenbrynet og i tunga, mens jentene helst vil ha det i leppa, brystvorta, nesa eller navlen.

Uansett hvor man piercer seg, skal man være veldig nøye med rensingen både av smykket og huden rundt. Helst skal man ikke røre på smykket, og hvis det oppstår irritasjon skal man kontakte piercing studioet.

Det er heller ikke noe spesielle aldersgrenser i Hamar, men man må ha tillatelse av foreldrene. I Oslo må man ha med en foresatt til studioet, hvis man er under 16, og underskrift hvis man er under 18. Der får man heller ikke tatt piercing hvis man er under 12 år (gjelder ikke øret). Reglene er mye strengere når det gjelder tatovering.

Folk i alle aldre piercer seg, men flertallet er ungdom mellom 13 og 25 år. Prisen varierer fra ca. 200 til 800 kroner, avhengig av hvor du tar det. Dette inkluderer smykke og rensemiddel.

Å ta en piercing er en ganske simpel sak, det tar bare et par sekunder, og er ikke så veldig smertefullt. Det kommer selvfølgelig an på hvor på kroppen du skal ha den. Ei nål blir stukket tvers igjennom, og er det et ordentlig studio, brukes IKKE pistol. Du bør kontrollere at utstyret er sterilisert, noe som egentlig er en selvfølge. Vi kan bekrefte at både Hamar Piercing Studio og Oslo Piercing Studio er av meget høy standard.

 


 

ForsideSkolen vår | Prosjekter | Elevsider | Ansatte
| Nettsteder | Arkiv | English

Send oss gjerne kommentarer om skolens hjemmesider!