Åmot ungdomsskole!


 

Bård Tufte Johansen om nyttårsaften!

Bård i gang med Åpen Post!, fotograf: NRK

Og vi som trodde at kjendisene var mer fiffige enn oss vanlige. Kaller du prompeloffslafser og klining i Praha fiffig? Vi har pratet med Bård Tufte Johansen om nyttårsskiftet, og vi skal si at vi har skiftet mening. Disse kjendisene er nok ikke så seriøse som vi kanskje skulle tro. Iallfall ikke Tufte.

 

 

Av Skaare og Mæhlen
1999-12-31 11:52:02

Vi ville finne ut litt om hva kjendisene skulle på nyttårsaften. Vi slang oss derfor på telefonen og ringte NRK. Det tok ikke lange stunden før vi var på linja med den morsomme karen, Bård Tufte Johansen. For de som ikke har hørt om Bård tidligere, så er han kjent fra NRK sine humoristiske talk-show, LilleLørdag og Åpen Post.

Hva er det egentlig Bård’ern skal gjøre på den store tusenårsfesten? Var det første spørsmålet som dukket opp i de små smarte hodene våre. Lurer ikke dere også på det? Hvem gjør vel ikke det? Her får dere svaret:

Ingen kjendisfest!
På nyttårsaften 2000 skal Bård’ern på fest med venner. Men før festen skal han selvfølgelig delta i det store arrangementet på Torget i Oslo. ”Der skal jeg høre på taler og sende raketter i beina på folk”, sier Bård’ern og ler en rå latter.

Siden Bård er kjendis, tenkte vi at han kanskje skulle feire nyttårsfesten med pressen til stede. Men der tok vi nok skammelig feil. ”Jeg gidder ikke være på en sånn kjendisfest på nyttårsaften, assa!” sier Bård’ern med en bestemt tone i stemmen.

Bård’ern synes ikke at det er no særlig spesielt å få oppleve tusenårsskiftet. Det har liksom ikke blitt så supert som han forventet for 15 år siden. ”Ja, jeg trodde at man kunne fly hvor man ville i år 2000. Ja, flyvende tepper og sånt.”

Tradisjon med prompeloff
Bård i kjent stil.. , fotograf: NRKHm…tro om kjendiser har noen tradisjoner på nyttårsfestene? Vi bestemte oss for å spørre den nye kameraten vår, Tufte, om dette. ”Tradisjoner, ja! Det skal jeg si at vi har. I familien min er det vanlig med prompeloff.” ”Hæ!!! Prompeloff?” ”Jepp, prompeloff i familien min. Så da promper hele familien i deigen og vi putter loffslafsa inn i ovnen, og steker den på 40 grader. Deretter fryser vi den ned, og tar den ikke opp før nyttårsaften.” ”Smaker det noe fortreffelig, da?” Undret vi. ”Vel, det er ikke noe godt, akkurat, men man venner seg vel til det med årene.”

Gode minner fra Praha
Tufte kom plutselig på å fortelle oss om sin kuleste nyttårsfest. ”Ja, det var vel i to og nitti, tenker jeg. Jeg var i Praha. Sto midt på torvet der. Og rett før klokken ble tolv, begynte jeg å kline med ei tysk steinerskolejente. Ja, det var lissom den følelsen av at nå var jeg i Europa.” Etter rundt tredve sekunder i drømme, med noen merkelige smattelyder, ble hun borte for godt. (Hm…undres på om Bård har vendt tilbake til Praha…?)

Jepp! Der fikk vi informasjon til Se og Hør. Vi ble nysgjerrige på denne nye informasjonen, og spurte derfor mer. Vi anstrengte oss når vi spurte Bård’ern; ”Ble det noe varig, da?” ”Nei, det var bare de tredve sekundene…tredve sekunder i lykke…” (Sorry Se og Hør…ikke mer sladder allikevel).

Fortsetter på tv
”Bård’ern? Hallo?” ”Åh!” Bård’ern skvetter opp i stemmen. ”Det var bare en liten ting til vi lurer på. Blir du å se på skjermen etter tusenårsskiftet?” spurte vi kameratslig. Følte vi hadde fått god kontakt me’n nå. Noe i kjemien mellom oss kanskje… ”Ja, jeg har akkurat undertegnet en toårskontrakt til. Senere vet jeg ikke. Er vel den typen som tar ett år om gangen, som det heter.” Kanskje to år om gangen i dette tilfellet da, Tufte!

Vi fikk selvfølgelig putta inn at vi savna Åpen Post, før vi ble tvunget til å legge på røret.

Ja, Bård’ern er virkelig noe for seg selv!!!

PS! Bildene i forbindelse med denne reportasjen er tatt fra NRKs Åpen post-side, og er gjengitt med tillatelse fra Bård.

 


 

ForsideSkolen vår | Prosjekter | Elevsider | Ansatte
| Nettsteder | Arkiv | English

Send oss gjerne kommentarer om skolens hjemmesider!