Åmot ungdomsskole!


 

Klare til tusenårsfeiringen!

År 2000!!!, fotograf: Andreas W. Adolfsen

Tusenårsskiftet står for døra. Ungdomsavisa holder deg oppdatert med nyttårsfeiringen i kanskje ditt område. Vi har kontaktet 1000-års komiteene rundt om i landet, på steder som Bergen, Bærum,Tromsø, Kristiansand, Bodø og i de dype skoger i Åmot i Østerdalen.

 

Av Andreas Adolfsen
1999-12-31 11:28:56

I år vil nyttårsfeiringen være spesiell over hele verden. Vi skal inn i et nytt tiår, et nytt århundre og ikke minst et nytt årtusen. Rundt om i landet sitter 1000-års komiteer og prøver få til noe helt spesielt alene, eller i samarbeid med andre kommuner. I det største samarbeidsprosjektet er hele 400 kommuner innblandet. Det går ut på vardebrenning som starter nøyaktig kl 17.00.

Hvordan prosjekter som skal være rundt om i byene og bygdene er det kommunene og 1000-års komiteen som står for. Hvordan noen har planlagt det har vi prøvd å finne ut.

Best i Bodø?
Årets beste opplegg synes vi foregår i Bodø, iallfall for ungdom. Nyttårsfeiringen begynner allerede den 30.12.99 med diskotek, konserter moteshow og dans.

31.12.99. starter dagen med bilknusing-show ved Nordlandshallen! Norlandshallen er da omgjort til et stort aktivitetshus med blant annet følgende aktiviteter: skatezone, it-verksted, sjekktelefoner, speakers corner, idèkonkurranse, kafé, info og rådgivningsstand om sex og prevensjon, kjærestefoto og kunstverksted.

01.01.00 åpner hallen igjen med de samme innslagene + skatekonkurranse, Benifax og basketkonkurranse. Vi ønsker Bodø og de omlag 60 ungdommene som har fått isand dette lykke til.

Kristiansand
Kristiansand har også et bra opplegg, som tar hensyn til folks planer om kvelden. Fra klokken 12-19 er det non stop aktiviteter på Torget. Så en pause, før de sender opp raketter kl 24.00 og teller felles ned på tusenårstavla.

Kl 18.00 er den offisielle seremonien. Der vil det store koret på 2000 barn få hjelp av andre blannede kor og musikkutøvere til å synge og spille det nye årtusen inn. 22 store konteinere blir satt på Torvet for og lage en scene med plass til over 2000 barn.

Det vil også være tusenårsballett og nyttårsprolog med to unge forfattere. Vel møtt!

Trømsø
Her er Tromsøs nyttårsprogram: Fra klokken 12-15 er det hovedarrangement på Torget. Så er det vardetenning i sentrum, før det er Tusenårsmarsj kl 15, som etterfølges av felles vardetenning.

Klokken 19.30 vil det være nyttårsfeiring i kulturhuset, mens det klokken 22.30 er nyttårsgudstjeneste i Tromsø domkirke.

Ved midnatt er det felles rakettoppskyting!!Fyrverkeri, fotograf: Tillatelse gitt av Blackcat (Andreas)

Bergen
Bergen kommune har ingen spesielle opplegg denne dagen og lar folk gjøre som de selv vil, men vardebrenning blir det. Det står Norsk Speiderforening for.

Bærum
I Bærum vil det også være vardebrenning. Det foregår på Kolsås. Her blir det også tale av den kjente filosofen, Arne Næss. Det vil også bli dans, diktopplesning, m.m.

Åmot i Østerdalen
Her hjemme i Åmot vil det være mange små arrangementer. Klokken 17.00 vil det være vardebrenning, som det stort sett er over hele landet. Dette etterfølges av fakkeltog og nyttårssalutt.

Videre utover kvelden vil det bli fest, og vi avslutter med raketter kl 24.00.

Håper alle får en fin nyttårsaften, og riktig godt nyttår!

 


 

ForsideSkolen vår | Prosjekter | Elevsider | Ansatte
| Nettsteder | Arkiv | English

Send oss gjerne kommentarer om skolens hjemmesider!