Åmot ungdomsskole!


 

Ungdommens Kulturmønstring

Ungdommens Kulturmønstring er rett rundt døra, og det er enda ikke for sent å melde seg på hvis du ikke har gjort det enda. De første lokale mønstringene blir holdt denne måneden, og senere har du sjansen til å komme videre til fylkesmønstringen eller landsmønstringen. Lurer du på hva Ungdommens Kulturmønstring er?

Av Hege Søberg
1999-12-01 14:50:18

Ungdommens Kulturmønstring (UKM), ble startet i 1987 i 17 forskjellige fylker i Norge. Ungdommer fra hele landet har fått sjansen til å vise hva de kan, enten det er å stille ut bilder, videoer, figurer eller om det er å framføre noe, som å danse, synge, lese dikt og spille skuespill. Senere har alle fylkene blitt med,og nå munner alle mønstringene ut i en stor landsmønstring i Trondheim om sommeren.

I løpet av desember - januar holdes alle lokalmønstringene i kommunene. De som kommer videre, kommer til fylkesmønstringen i mars, og siste steg på stigen er landsmønstringen i Trondheim i mai.

Alle ungdommer under 20 år kan være med på Ungdommens Kulturmønstring. På landsmønstringen er nedre aldersgrense 13 år. For grupper må minst halve gruppen være over 13.

Ungdommens Kulturmønstring er ingen konkurranse, men en sjanse for ungdommer fra hele Norge til å vise hva de liker å drive med og å møte nye mennesker. Det er ingen premier,men du får møte mange nye folk og lære mange nye ting. Det arrangeres også kurs man kan melde seg på under mønstringene.

Så hvis du ikke har meldt deg på enda, og du har lyst til å vise fram noe du er flink til, så ta kontakt med kommunen din og meld deg på. Spør etter påmeldingsblanketter på skolen din, eller besøk UKM sin hjemmeside.

Ungdommens kulturmønstring er en opplevelse, bli med du også!

 


 

ForsideSkolen vår | Prosjekter | Elevsider | Ansatte
| Nettsteder | Arkiv | English

Send oss gjerne kommentarer om skolens hjemmesider!