Åmot ungdomsskole!

Norge slo Australia sønder og sammen!

VM-trollet kunne juble!Hva slår vel håndball VM for kvinner på hjemmebane? OL-Amfien på Hamar var full av elleville nordmenn og det norske laget med Kjersti Grini i spissen slo Australia hele 38-11! VM-trollet var heller ikke misfornøyd med resultatet!

Av Lise Bjørsland og Hedda Bjørkholen
1999-12-06 12:01:43

Da Norge møtte Australia i gruppespillet på Hamar, hadde de allerede to strake seire i bakhånda, over Tsjekkia og Hviterussland. Kjersti Grini var endelig tilbake på banen etter sykdom og alt så ut til å gå Norges vei, noe det også gjorde…

Klokka er 19.00 og håndballkampen mellom Norge og Australia er i ferd med å starte. Nasjonalsangene spilles og der går fløyta…

I begynnelsen holdt Australia tritt med Norge, men dess lengre ut i kampen vi kom, jo mer dabbet de av. Kjersti Grini var tilbake, og det kan det norske landslaget prise seg lykkelige for. Norge gikk til pause med soleklar ledelse og Grini scoret til sammen 14 mål(!), og det var kanskje ikke så rart at hun ble kåret til banens beste spiller. Cecilie har vi også litt å takke for at kampen gikk som den gikk, for det var ikke mange ballene som kom forbi henne.

OL–amfien var ikke helt fullsatt, men de som var der sørget for en utrolig stemning. På slutten av kampen scoret Grini med en piruett, etterfulgt av en backhand lobb, men dommerne godkjente ikke målet.
Stormende jubel!! Lett match for Norge. 38-11

Venstrevingen Mia Hundvin var uheldig i begynnelsen av kampen, men etter en straffe var selvtilliten tilbake. Rett før slutt lagde hun et stilig mål sammen med Grini, der hun spratt ballen mellom sine egne bein og Grini snappet den opp og puttet den i buret. Og dette målet ble heldigvis godkjent.

Allerede 10 minutter før kampen var ferdig, stemte publikummet i med Seier'n er vår, vi har vinni…. Kan det bli VM-gull?