Forsiden     Nyheter     Aktiviteter     Underholdning     Sport     Reise     Skole    

‹‹ tilbake Skrivervennlig
Klovnestreker

Gjertrud Sanderød og Sina Rusten, 16.12.05

Foto:  

Fredsprisvinneren er både hatet og elsket. I kveld samlet folk seg i et fakkeltog utenfor Grand Hotel. En stor del av folkemengden syntes at ElBaradei fortjente Nobelprisen. Andre mener at han bare er en rik mann i dress som ikke kan gjøre noen ting for verden.


Fakkeltoget var et vakkert syn langs en folkerikt Karl Johans gate. De fleste gikk i tog for å hedre fredsprisvinneren Mohammed ElBaradei, men det fantes også personer som markerte et motsatt syn.

Klovnestreker
Jubel
Som vanlig endte fakkeltoget utenfor Grand Hotel, og alle ventet på at ElBaradei skulle hilse folket. Da han viste seg på balkongen ble han møtt av stormende jubel fra folkemengden. Noen reportere var mer pågående enn andre, ved siden av ballkongen hadde enkelte reportere klatret opp med noen filkameraer for å komme nært på hovedpersonen. Elbaradei så ut til å trives på balkongen- han hilste folkemengden i flere minutter før han gikk inn til den ventende festbanketten.

Klovner i kamp
Noen demonstranter skilte seg spesielt ut. Noen hadde kledd seg ut med klovneneser, parykker og i militæruniform med rosa dusker. Dette vekket vår nysgjerrighet. Som gravende journalister måtte vi finne ut hva klovnene stod for. Lederklovnen virket glad for oppmerksomheten, og han hadde mye på hjertet. Han var veldig ivrig, vi fikk en innføring i hvordan atomkraftproduksjonen foregår; ”Først bruker man masse penger på å lage en atomkraftfabrikk, så lager man atomkraft og av det blir det radioaktivt avfall. Dette avfallet kan folk ta og lage atomvåpen av pluss at det tar ca 2 millioner år før det ikke lenger er radioaktivt. Så jeg er helt imot atomkraft”.

Vi spurte lederklovnen om hvem han syntes ville være en verdig vinner av fredsprisen. Han mente at han selv burde vinne, eller at hele verden skulle vinne. For en person kan ikke gjøre så mye, men hele verden kan sammen.

Til slutt prøvde lederklovnen å verve oss inn i Klovnehæren, men det takket vi høflig nei til for å bevare vår journalistiske integritet….

Aktuelle lenker
http://www.nobel.no/


‹‹ tilbake Til toppen

Ansvarlig redaktør:
Jan Vincens Steen, Avis i skolen

Atle Wandsvik, Skolenettet
Skoleavis på nett er en tjeneste fra Utdanningsdirektoratet
Utdanningsdirektoratet og Avis i Skolen er ikke ansvarlig for innholdet i avisene.

Tips vennen din