11.12.2008   Samarbeid mellom skoler, Skolenettet og Avis i Skolen

Scarlett Johansson og Sir Michael Caine er verter under kveldens Nobelkonsert.

Vi må engasjere oss!

På pressekonferansen med artister før Nobelkonserten fikk Ungdomsavisa anledning til å spørre, Scarlett Johansson om hvordan vi unge kan bidra til å stoppe krig og konflikter rundt om i verden. - Engasjer dere, var svaret fra superstjernen.

11.12.2008

Tekst: Rebecca Alvsing og Oda Lindstad Blix Foto: Oda Lindstad Blix

Johansson hadde mye på hjertet da Ungdomsavisa stilte sitt spørsmål, og mente at unge måtte engasjere seg mer. - De kan jo gjøre akkurat det samme som de voksne, sa hun.

Oppdatert Scarlett

Det er tydelig at Scarlett Johansson er oppdatert på ny internett teknologi og nevner flere ting «nye» metoder å engasjere seg på: - Dere kan blogge om det på internett, dele videoer med andre unge rundt om i verden på sosiale nettverk, som f.eks. Facebook og YouTube.

Scarlet stoppet imidlertid ikke med dette:

- Dere kan forlange at din regjering gjør noe, skriv brev til din kommune. Alle bør være politisk aktive, tørre å bruke stemmen for det vi tror på og kjempe for våre egne rettigheter og sette søkelyset på urettferdighet, mente Johansson.

- Ser til vår generasjon

Scarlett Johansson er amerikansk skuespiller med danske aner. Til tross for at hun bare er 24 år, har hun allerede blitt et stort forbilde for mange unge rundt om i verden.

- Vi må kjempe for våre rettigheter, fordi vi har en stor påvirkningskraft gjennom popkultur og trender. Det er vår generasjon mange ser til. Da må vi gå foran å fortelle hva som er hipt og kult, avsluttet kveldens vert under Nobelkonserten.

NRK fant vårt spørsmål såpass interessant at svaret Scarlett Johansson ga, ble publisert på deres nettsider. Se det her!

 

På veien ut møtte vi Julieta Venegas som er en av artistene som skal opptre på konserten i kveld. Ungdomsavisa fikk et eget intervju med henne.

Se intervjuet med Venegas her: