Åmot ungdomsskoles nettsider!

 

Møte i FAU 26.september, 2001

Til stede: Mette K. Walmsnæss, Åse Kari Larsen, Aud Julussbakken, Bjørn Arne Nergård, Steinar Johannessen, Jorunn Grøseth, Marie Edin Solheim, Anita Melvold Hansen, Per Skaare. Rektor Dag Lerdal deltok på sakene 38, 39 og 40.

Sak 38.01 Valg

Leder: Mette K. Walmsness

Sekretær: Per Skaare

Kasserer: Åse Kari Larsen

17. mai komitee: Marie Edin Solheim tar ansvaret for valg i 8a
                       Aud Julussbakken tar ansvar for valg i 8b

Ansvarlig 10 kl. avslutning: Jorunn Grøseth

Sak 39.01 Informasjon fra skolen

Rektor Dag Lerdal orienterte om skolens virksomhetsplan og prosessen rundt denne. Han  inviterte FAU til å komme med innspill til planen som skal gjelde for 2002. FAU’s rolle i forhold til virksomhetsplanen ble diskutert.

FAU vil på sitt neste møte behandle virksomhetsplanen. I tillegg vil FAU integrere sine planer for neste år inn i skolens virksomhetsplan. Forslag til virksomhetsplan for 2002 vil bli sendt ut som ”sekkepost” til medlemmene av FAU i forkant av neste møte fra skolen.

Sak 40.01 Klassetur

I forbindelse med 10.kl. sin skoletur med ”de hvite busser” i år ble avtaleverket mellom elevene v/ foreldrene og skolen satt på prøve. Det viser seg at avtalen ikke holder juridisk. Kommunen har i denne saken endt opp med regningen.

FAU har henvendt seg til kommunen og bedt om et  regelverk/ avtaleverk til bruk på slike aktiviteter, slik at elevene/ foreldre/ skolen også i framtiden kan arrangere turer. FAU er ikke fornøyd med svaret fra kommunen og vi vil igjen henvende oss til kommunen for å få det vi mener vi ber om. Saken må behandles hurtig da bl.a. et klassetrinn er i planleggingsfasen om en tur med ”de hvite busser”.

Det ble diskutert på møtet om det bør/ kan ligge en avtale i bunn mellom elevene v/ foreldrene og skolen  som  avklarer retningslinjene generelt ved turer. Per Skaare skriver et forslag til brev som sendes kommunen. Dette vil bli gjort i samråd med leder av FAU.

Sak 41.01 Kulturuka 13 – 21 oktober

FAU er meget fornøyd med temavalget på kulturuka. Temaer som rasisme, nazisme og toleranse ble drøftet før sommeren i FAU. Og det er gledelig at kulturuka sammen med aktivitetsuka har satt dette tema så sterkt på dagsorden. FAU vil henstille foreldre til å delta på de arrangementer som blir satt opp.

a)  FAU gir  2.500 kr i støtte til forestillingen som Shabana Rehman skal ha under kulturuka i år.

b)  Riksteateret’s forestilling ” snakk med meg, det er mørkt” vil bli vist for 10.kl. FAU er fornøyd med at denne type stykket blir satt opp i Åmot for 10 kl., og også at elevene i 8 kl. og 9 kl. blir skjermet.  FAU henstiller at skolen avsetter tid etter forestillingen for bearbeidelse av inntrykkene stykket gir elevene.

c)  Brundibar. Mette K. Walmsnæss orienterte om barneoperaen som skal vises under kulturuka.

Sak 42.01 Grunnskoleuka 5 – 11 november

Mette K. Walmsnæss orienterte kort om grunnskoleuka. FAU har ikke fått noen henvendelse fra skolen vedr bistand til gjennomføring.

Sak 43.01 Foreldreaksjon 2001

Foreldreaksjonen ble gjennomført i 2001 med fokus på kvalitet i skolen. Aksjonen bidro til et åpent møte i kulturhuset med fokus på skole rett før stortingsvalget. Toppkandidatene  fra de ulike politiske partier deltok. Skolen prioriterte arrangementet og gjennomførte møtet som en del av skoledagen selv om møtet var på kveldstid. Møtet var meget vellykket Ungene fikk et innblikk i politikk. Det var dessverre få  foreldre som deltok.

I forbindelse med Foreldreaksjonen 2001 gjennomførte KUF en spørreundersøkelse overfor elever, lærere og foreldre ved skolen omkring temaet trivsel og miljø. Det foreligger i dag en solid dokumentasjon fra denne undersøkelsen. Undersøkelsen som foreligger i 2 eksemplarer vil bli sendt på rundgang i FAU, og vil bli tatt opp til neste møte. Her vil det bli vurdert hva FAU på Åmot Ungdomsskole kan bruke denne undersøkelsen til. Et innspill som kom fram er at kontinuitet på denne type undersøkelser gir et bilde av utviklingen på skolen, og det bør tas opp om slike undersøkelser skal gjennomføres med faste mellomrom.

Sak 44.01 Møtedatoer

Neste møtedatoer er: Tirsdag 30 oktober og mandag 26 november. møtene avholdes på ungdomsskolen kl 19.00

Sak 45.01 Eventuelt

Saker som kan drøftes til neste møte  i tillegg til det som er nevnt er:

Ø   gjentagelse av miljøundersøkelsen som ble gjennomført våren 2001. Dette er et godt dokument for å peile utviklingen innenfor bestemte områder på skolen.

Ø   rammer og retningslinjer rundt skoletur, og spesielt når skoletur i 10.kl skal besluttes.

Ø   reaksjoner  fra foreldre omkring lærernes avvikling av kafedrift i forbindelse Birkebeinerrennet.

 

 

 

Forside Skolen vår | Prosjekter | Elevsider | Ansatte
| Nettsteder | Arkiv | English

 Send gjerne kommentarer om skolens hjemmesider! 
post@amot.gs.hm.no