Åmot ungdomsskoles nettsider!

 

Referat

TIL:                FAU Åmot ungdomsskole

FRA:               Per Skaare

EMNE:            Referat fau møte 01.04.03

DATO:            04.04.03

KOPI:             Rena skole

Til stede: Marie Edin Solheim, Bjørn Arne Nergård, Elisabeth Ilsaas, Solveig Treider, Stig Nordby, Zdenka Avdagic.  Ann Karin som styrer kantina på skolen deltok under sak 1. 

Merete Torgersen og Knut Mikkelsen hadde meldt forfall til møte. Det hadde for øvrig Bjørn Arne Nergård gjort på forrige møte – ikke medtatt i det siste referatet.

Referatsak:

Reidun Hyväri hadde mottatt brev fra Åmot Ungdomsskole med kopi til Per og Elisabeth i FAU. Brevet påpekte at det i forbindelse med kafedrift under Birkebeinerrennet var blitt borte en kjøkkenmaskinen, renholdet/ vaskingen etter Birkebeinere ikke godt nok gjennomført og en del på lærernes kaffetrakter var borte. Det viste seg at kjøkkenmaskinen var satt opp i et skap, vasken var i utgangspunktet godkjent, mens delen til lærernes kaffetrakter var borte.

Til senere arrangementer av denne  typen bør klassene som påtar seg denne type oppdrag peke ut en ansvarlig blant foreldrene som er kontaktperson overfor skolen, samt at en vaskeliste/ sjekkliste legges til grunn for om vasken er godkjent.

Sak 1 Mat og kosthold

Ann Karin gjennomgikk hvordan kantina nå er organisert fra skolens side. FAU påpeker at det er viktig at de rutiner som nå blir utviklet skrives ned slik at dette kan legges til grunn for senere bruk. Dette er rutiner som omhandler hvordan elevene/ klassene veksler på kantinedrift, rutiner ved innkjøp, og en ”loggbok” på ulike retter og slaget av dem.

FAU har ønske om å marke kosthold på skolen som et viktig tema for dagens elever. Bakgrunnen for dette er  utviklingen av sukkersyke blant dagens unge, ulike spiseforstyrrelser, vektproblemer, tannhelse og ikke minst sammenhengen mellom kosthold og det å være opplagt på skolen.

Markeringen forsøkes 30 april eller 7 mai, og det avsettes en drøy skoletime i forkant av storefri. Elisabeth følger opp og avtaler dato med skolen

Ragnhild Bolstad er forespurt og vil gjerne foredra for ungdommen omkring kosthold og helse/ mosjon. Elisabeth har kontakt og avtaler med henne

Marie Edin Solheim kontakter Diabetesforeningen for å få en derfra til å snakke om diabetes.

Per sjekker med Sparebanken om et tilskudd på kr. 5.000 til å gjennomføre et lunsjmåltid for alle skolens elever  med fokus på god, sunn og riktig mat.

Til arrangementet forventes det at hver klasse stiller med 2 foreldre. Klassekontakt får ansvaret  for å følge opp dette. FAU representant for det enkelte trinn følger opp dette.

Det legges opp til bruk av kantina med en organisering av bord, slik at mat kan inntas samtidig med at foredragsholderne holder på.

Elisabeth er supervisor for arrangementet.

Sak 2 FAU-økonomi - pengestrøm

Status i dag er 7 599,54 kr. I tillegg vil det i nærmeste framtid komme inn midler fra årets Birkebeinerrenn. FAUs andel er 10%.

Solveig legger fram til neste møte en prosedyre for hvordan forhandle fram avtale mellom FAU og Lions og beskrivelse av hvordan pengestrømmen skal bevege seg og tidspunkt for dette. Det forventes at prosedyrebeskrivelsen er slik at det er lett for nye og ta den i bruk.

Solveig sørger for at det blir sendt ut et brev til alle elever som ikke har betalt AU kontingent. Dette på grunn av at en del ikke har registrert kontonummeret eller at bankgiroen ikke fulgte med brevet. Det er pr. i dag ca 1/3 av elevene som har betalt.

Sak 3 Evt

Til neste møte legger Per fram et forslag på retningslinjer for hvordan penger som klassene tjener på dugnadsarbeid skal fordeles. Bakgrunnen for dette er at det i dag er ulik praksis som  legges til grunn i enkelte klasser. Dette kan virke lovstridig, og  det kan virke som at det enkelte ganger ikke tjener formålet.

Per tar kontakt med Pernille Frøysaker slik at det kan legges fram et forslag vedr. nattravnere.

Det satses på PDA-prosjekt orientering til neste møte

Neste møte er 6 mai kl. 19.00

 

 

Forside Skolen vår | Prosjekter | Elevsider | Ansatte
| Nettsteder | Arkiv | English

 Send gjerne kommentarer om skolens hjemmesider! 
post@amot.gs.hm.no