Åmot ungdomsskoles nettsider!

 

 

TIL:                FAU rena ungdomsskole

FRA:               Per

EMNE:            Referat fau møte 06.05.03

DATO:            28.05.03

KOPI:             Rena skole

Til stede: Merete Torgersen, Bjørn Arne Nergård, Elisabeth Ilsaas, Solveig Treider, Stig Nordby, Zdenka Avdagic, Trond Scheistrøen. Pernille Frøysaker deltok på saken vedr. nattravnere.

Marie Edin Solheim og Knut Mikkelsen hadde meldt forfall til møte.

Sak 1.  Nattravnere

Pernille Frøysaker orienterte om saken og la fram forslag til prosedyre om hvordan nattravnordningen skal organiseres i framtiden. FAU vedtok forslaget som ble lagt fram av Pernille Frøysaker. Forslaget vedlegges referatet

Trond Scheistrøen tar ansvaret på vegne av 9a og vil få med seg en ansvarlig fra 9b. Disse vil da ta ansvar for ordningen fra nå og ut dette kalenderåret. Regnskapet for nattravnere føres også i framtiden særskilt men vil bli utført av kassereren i FAU. Prosedyren legges inn i alle klassekontaktpermene. FAU takker Pernille for godt utført jobb.

Sak 2. Mat og kosthold

7 mai vil det bli arrangert temadag om kosthold på Ungdomsskolen i regi av FAU. Ruth Skille og Ragnhild Bolstad vil begge forelese for elevene om temaene kosthold, mosjon og diabetes. FAU serverer  samtidig ”sunn” lunsj i kantina under foredragene. Elisabeth Ilsaas har organisert arbeidet på vegne av FAU, og Sparebanken har bidratt med tilskudd på kr. 2.000. Klassekontakter fra hver klasse på skolen vil bidra under arrangementet

Temadagen er en del av satsningsområde til FAU dette skoleåret vedr. kosthold. Tidligere har  FAU bidratt overfor kantina på skolen.

Sak 3. FAU – økonomi og pengestrøm

Kasserer i FAU Solveig Treider la fram beskrivelse på hvordan pengestrømmen vedr innsats for Birkebeinerrenn og –ritt fungerer. Per følger opp denne saken overfor skolen vedr. fordeling av inntektene, og overfor Lions slik at roller og organisering blir tydeligere avklart. FAU mener at de bør være ”forhandlingspart” overfor Lions vedr. dugnadsarbeid som klassene tar på seg.

Sak 4. Fordeling av penger i forbindelse med dugnad                

Bakgrunnen for at saken tas opp er den praksis vedr. fordeling av penger som skjer når klassen tar på seg dugnadsarbeid. Det man spesielt reagerer på er at penger som er tjent opp på dugnadsarbeid blir øremerket de personer som har deltatt og blir enkelte ganger oppfattet som elevens penger uavhengig av hva pengene blir brukt til. Ut i fra denne tolkningen er det oppstått en del uheldige episoder.

FAU vedtar følgende som de oppfordrer alle klassene til å følge:

1.       FAU definerer dugnadsarbeid som arbeid hele klassen tar på seg og som er organisert slik at det på enkeltstående oppdrag eller flere oppdrag over ett skoleår blir utarbeidet lister slik at i utgangspunktet alle elevene deltar med lik innsats.

2.       Inntektene fra dugnadsarbeid skal brukes til på forhånd definerte fellesarrangement for hele klassen. Hvis enkeltelever av ulike grunner ikke kan delta på fellesarrangementet har ikke disse krav på ”sin andel”.

3.       Midler som sparing og som enkeltelever har tatt på seg, defineres ikke som dugnadsarbeid og er elevens eie.

 

Neste møte er tirsdag 3 juni kl 19.00 på Ungdomsskolen

 

 
 

 

Forside Skolen vår | Prosjekter | Elevsider | Ansatte
| Nettsteder | Arkiv | English

 Send gjerne kommentarer om skolens hjemmesider! 
post@amot.gs.hm.no