Åmot ungdomsskoles nettsider!

Referater fra møter i FAU skoleåret 2004/2005:

REFERAT FAU- MØTE, 06.12.04

Tilstede:

Marie Edin, Bente Stormoen, Helga Dieset, Torbjørn Skavem, Solveig Halseth, og  Marlene Mortensen. Beate Lindenhoff meldte frafall.

Møtet ble åpnet av FAU- leder Marie Edin og referat fra forrige møte gjennomgått.

Følgende saker ble tatt opp:

1)         REGNSKAPSSTATUS

·        Regnskapsoversikt over FAUs saldo per .dags dato.

·        10 klasse skal også i år på klassetur til utlandet. FAU ønsker i denne sammenheng å opplyse at FAU kan være behjelpelig med pengestøtte til de elever som av økonomiske grunner ikke kan reise. Dette må meddeles foreldre og skole, hvis dette ikke allerede er gjort.

·        Videre ble det drøftet situasjonen rundt det årlige  skoleballet. Det er også mulighet for at FAU også her kan bidra med evt. nødvendig støtte. Det skal tas kontakt med klassekontakt for å få en klargjøring på dette punkt. Det kan synes som om elevene kan ha bruk for flere voksenpersoner som i større grad er innvollvert i skoleballprosessen, for å være behjelpelig med at ting blir gjort på en effektiv måte. Dette bør diskuteres til neste år, mulighet for en fastere ramme rundt organiseringen?.

·        Dokumentasjon på hva FAUs midler eksakt ble brukt til forrige regnskapsår, mangler det penger som ikke har kommet inn?

·        Nye kontingenter bli sendt ut i løpet av Januar 2005. Det skal i denne sammenheng også sendes ut informasjon om FAUs arbeid og formålet med kontingenten.

2)         BRUK AV DATAROMMET

            Datarommet på skolen brukes som fritidsaktivitet på kveldstid av både unge og voksne i alle aldersgrupper. Det har det siste vært ulik oppslutning om bruk av skolens datarom. Det ble besluttet å opprettholde denne ordningen også dette år, da dette er en fritidsaktivitet både for voksne og unge. Muligens kan det være aktuelt å utvide tilbudet til å for eksempel. omfatte voksenopplæring, kurs m.m.

 En ide for en elevbedrift?. Det skal i denne sammenheng tas kontakt med elevrådet og skolen.

3)         TEMAKVELDER

            Det ble gitt uttrykk for at skolen kunne ha temakvelder for foresatte med barn i ungdomsskolen. Hovedsakelig om tema knyttet til det å være tenåring og hvordan mestre disse utfordringer som ungdom selv , men også som foreldre/foresatt. Det ble spesielt fokusert på press i skolesituasjonen, men og så fra foreldre og samfunn, hvordan takler ungdom dette? Hva kan vi som foreldre/foresatte bidra med for å lette denne prosessen/situasjonen? Dette er noe lærere må være seg mer bevisst og fokusere på ros m.m.

4)         ÅKFU:

Marie Edin har vært på møte med rådmannen angående skolesituasjonen i Åmot kommune. Situasjonen preges av dårlig kommuneøkonomi.

·        Diskusjonstemaet var barn med spesielle behov i kommunen. Det ble lagt frem forslag om å danne grupper med disse, utveksle  erfaringer m.m.

·        Kulturskolen, kan den inntregeres i skolen? Er det et tilbud til alle? Kan det kombineres ned fag?

·        For mange stillinger i KIS, behov for kinotilbud hver dag? Annen måte å redusere kostnadene i kommunen?

·        Fritt skolevalg i Åmot kommune, dette bør innføres, kan spare på administrasjonsutgiftene. Kommunalt samarbeid kan være aktuelt i denne sammenheng. Hva er best for brukerne og kommunen?

·        Bedre samarbeid mellom skolene i Åmot kommune. Kan ha nytte av hverandre, også når det gjelder skolesituasjonen i kommunen. Sammen står skolene sterkere mot kutt i skolebudsjettet.

5)

            Møtedatoer neste år:

            12. januar

            9. februar

            9. mars

            1.3 april

            11,. mai

            8. juni

 

 

Forside Skolen vår | Prosjekter | Elevsider | Ansatte
| Nettsteder | Arkiv | English

 Send gjerne kommentarer om skolens hjemmesider! 
webmaster