Åmot ungdomsskoles nettsider!

Møtereferat FAU  09.02.05

Tilstede:

Marie Edin Solheim
Torbjørn Skavern
Bente Stormoen
Helga Dieset har meldt avbud.

Følgende saker ble diskutert:

  • FAU´s økonomi
  • Pågående saker, skolens visjon
  • Skolekatalog
  • Valg av person fra FAU  til kommunens samarbeidsgruppe
  • Annet

En av FAU´s saker dette året:

  • Datarommet og ulike aktiviteter
     

Økonomi

FAU´s økonomi er for tiden noe uklar, da vi ennå ikke har fått den fulle oversikt over tidligere disposisjoner og evt. utestående beløp. Men Helga Dieset arbeider videre med saken og en konklusjon på temaet vil komme senere når alle fakta er brakt på det rene. Da prosedyrene og rutinene tidligere har vært noe uklar og til dels lite tilfredsstillende på området,  er dette noe som kan ta tid. Når dette er sagt er det på det rene at det er behov for etablering av bedre økonomistyring(rutiner) innen for FAU som utvalg. FAU ønsker å arbeide videre med dette for å få til tilfredstillende løsninger innenfor dette felt, slik at det i ettertid ikke vil være tvil om saldo, utestående beløp eller hva midler blir brukt til m.m. Det kan synes som om det enkelte ganger tidligere(tidligere perioder)har vært noe unøyaktighet her.  Videre er det et ønske at det etablereres kriterier for å evt. kunne få tildelt midler gjennom FAU. Det eksisterer for tiden en ordning med at foresatte kan søke FAU(gjennom skolen) om midler til for eksempel skoleturer dersom de mener å ha et reelt behov for støtte, og problemet ikke lar seg løse på annen måte. Grunnen til at FAU har ønsket å gå inn i dette spørsmål og yte en form for midler, er av hensyn til eleven. Da skoleturer fortsatt er en del av ”skolehverdagen”, synes det riktig å ha et system på dette for å evt. kunne hjelpe de elever som ellers ikke ville ha mulighet til å delta på skoleturer. Men FAU ser også muligheten for at dette systemet  kan misbrukes, og av den grunn ønsker å etablere kriterier for tildeling av midler og hvem som skal stå for den konkrete vurderingen. FAU har kommet frem til at det er mest hensiktsmessig at en forespørsel om tildeling rettes til virksomhetsleder ved skolen, og at de reelle behov blir klarlagt hos virksomhetsleder og i samarbeid med for eksempel sosialkontoret eller annet offentlig etat/organ. FAU ønsker ikke å involvere seg i selve vurderingsprosessen, men ønsker å overlate dette til kompetente personer eller kommunale organer på området. Dersom det fremligger et reelt behov etter en grundig vurdering, vil forespørselen da kunne rettes direkte til FAU, og da gjennom virksomhetsleder ved skolen. Om midler og hvor mye som evt. skal tildeles vil avhenge av den økonomiske situasjonen i FAU, og hvor mange som samtidig har et reelt behov.

FAU vil i fremtiden vurdere fordeler og ulemper ved ordningen, og om dette skal innføres som en varig ordning. Dette er også noe som fremtidige FAU må vurdere, slik at vi ikke har noen myndighet til å kunne binde fremtidige FAU. Men vi kan evt. komme med en oppfordring til fremtidige FAU om å fortsette med ordningen, dersom dette er ønskelig.

Videre ble det diskutert hvilke fremtidige inntektskilder FAU  kan forvente å ha. Den mest sentrale er Birkebeinerrittet/rennet, samt kontingentordningen. Her er det allerede. etablert faste rutiner, slik at vi sier ikke mer om dette her. Konkluderer bare med at også innenfor Birkebeinerrittet/rennet kan det muligens etableres bedre økonomistyring, for å unngå evt. misforståelser og uklarheter knyttet til inngående og utgående beløp. Det vil også lette situasjonen dersom man får etablert en ansvarsfordeling, slik at man ikke får  uklarheter i hvor ansvaret innenfor de ulike område ligger, og at man unngår at andre blander seg inn i ”andres bord”. På dette vis tror vi man vil få en bedre flyt og klarhet i de ulike arrangementene m.m. Videre er det et behov for etablering av rutiner for dokumentasjon på hva midlene er benyttet til, og hvor mye som er blitt benyttet av evt. midler(penger).

Til slutt diskuterte FAU nye fremtidige inntektskilder, slik at FAU kan engasjere seg og bidra  i flere saker. Aktuelle kan være:

  • Næringsdrivende
  • Kommunen
  • Foreninger/organisasjoner

Dette skal diskuteres nærmere ved neste møte.

 

Skolens visjon
Skolen har laget en visjon:

 ”Den kommuniserende skolen”

FAU har tidligere uttalt at de ønsker at elevene skal involveres i dette arbeidet for å styrke identitetsfølelsen til egen skole(se referat FAU møte for Januar 05). Videre har FAU kommet med forslag til tiltak for å styrke identitetsfølelsen til skolen og forbedre arbeidsmiljøet på skolen.

I denne sammenheng vil det være fruktbart om kommunen i samarbeid med skolene i kommunen utarbeidet en felles visjon, men at skolene deretter laget en egen visjon tilpasset denne. Og at det videre ble utarbeidet felles og egne mål for hvordan man kunne jobbe mot visjonen, både  felles og egen.

Det ble også argumentert med at en visjon bør ha en misjon(hvorfor ha en visjon?), og at man arbeidet med dette og ikke hadde en visjon bare for begrepets skyld. Visjonen må spres i hele skolen, fra ledelsen  til lærere og videre til  elever/foresatte. Visjon kan være styrkende for skolen men den må brukes for å ha noen hensikt.

Skolekatalog
Det har fra elever blitt lagt frem ønske om å lage en egen skolekatalog for ungdomsskolen. Vi arbeider videre med saken.

Valg av representant til kommunens samarbeidgruppe

Rådmannen fremla et ønske om at man kunne etablere en samarbeidsgruppe for å lette samarbeidet mellom de ulike FAU gruppene i kommunen og kommunen. Dette for å lettere kunne arbeide mot felles mål. Rådmannen ønsket  videre innspill om hvordan den fremtidige skolen kan være. Dette er noe som FAU i fremtiden vil engasjere seg i.

Marie Edin Solheim ble valgt til representant for Åmot ungdomsskole.

Annet
Skolen har uttrykt at det foreligger et skyssproblem ved turer p.g.a at kommunen ikke har budsjettert med dette og skolen av den grunn ikke har midler til skyss. Dette kan løses ved at foreldre stiller seg til disposisjon. FAU ønsker at skolen skal opprettholde svømmetilbudet, da dette anses som å være viktig for elevene. Både fordi svømming er en viktig ferdighet, og mange foreldre i en stresset hverdag ikke har mulighet til å tilby barna svømmeopplæring, og fordi dette er en avkobling fra ellers vanlige skolefag

Datarommet
FAU har bestemt å fortsette arbeidet med denne saken. Det er fremkommet forslag om å holde datakurs for eldre. Denne gruppen synes å ha behov for dette i nærmiljøet.

Ellers ble det lagt frem forslag om å holde også andre kurs(eks. matkurs og malekurs), slik at folk med felles interesser fikk mulighet til å treffes. Dette skal det arbeides videre med.

Møtet hevet kl. 21.00!

 

 

Forside Skolen vår | Prosjekter | Elevsider | Ansatte
| Nettsteder | Arkiv | English

 Send gjerne kommentarer om skolens hjemmesider! 
webmaster