Radio Åmot LIVE Følg rennet LIVE Reportasjer Historie Informasjon Hovedside   

  

Radio Åmot da - lokalradio med suksess!

Radio Åmot da er en lokalradio på  i Åmot og Stor-Elvdal,  som ligger i Hedmark fylke. Den ble dannet i 1989 i forbindelse med at grunnskolen feiret 250 år.

AV Øyvind Dufseth og Lars Ole Pedersen

Helge Olav Nes i Radio Åmot da.
SENDING: Helge Olav Nes bringer siste
             nytt til lokalbefolkningen.

Historikk
I 1989 ble det forsøkt med lokalradio i Åmot i forbindelse med 250-års jubileet for grunnskolen. Dette ble en stor suksess. Ideen bak dette var Einar Øfstaas. Etter dette forsøket gikk det to år før Einar Øfstaas,  Helge Olav Nes og Tord Arnesen kunne starte en lokalradio i Åmot. Det har blitt en kjempesuksess. Folk i Åmot synes det er fint å ha en egen lokalradio. Siden 1991 har Radio Åmot da, blitt drevet av Helge Olav, Einar og Tord (som har flyttet fra Rena). Thomas Mølstad kom inn som eier for Tord i 1994.


Dugnadsdrift
De drev nedi kjelleren til Tord fra høsten 1991 til våren 1994. Da flyttet Radio Åmot da, til Rena sentrum. For de som ikke er kjent på Rena, er radio`n  i Stallgården. Sommeren 1991 fikk de konsesjon av Statens Medieforvaltning til å drive lokalradio. Radio Åmot da, utvidet sitt sendernett høsten 1997 til også å gjelde Stor-Elvdal kommune. Radio Åmot da, fikk opprettet en egen redaksjon i Stor-Elvdal fra 1. januar 1998. Radio Åmot da, drives i hovedsak ut fra dugnadsprinsipp med totalt ca. 25 medarbeidere i begge kommuner.

-Hvordan er det med utstyret i studio?
-Oppbygning av utstyret har gått bra, men det et er ikke det beste utstyret, sier Helge Olav. 1997 var et hardt investeringsår, med utbyggelse av sendernett og nytt studio i Stor-Elvdal. Radio Åmot da, har muligheter for å benytte ulike kilder i sin produksjon. Her kan nevnes; kassett, CD, Dat, minidisk og platespiller.

Finansiering
Radio Åmot da, finansieres i hovedsak gjennom bingo, annonseinntekter, blomsterhilsninger, frivillig lisens, og tilskudd fra Stor-Elvdal- og Åmot kommune. Mange lokalradioer har problemer med å få "hjulene til å gå rundt", men for Radio Åmot da, har det altså gått bra.

Sendetider
Tirsdager og onsdager er det ulike studentredaksjoner som har sending.
Torsdager er det redaksjonen i Stor-Elvdal som har sending.
Fredager har redaksjonen i Åmot sending.

"Kjempegode" lyttertall
I mars 1998 var det en spørreundersøkelse som tok rede på hvor mange som hørte på Radio Åmot da. I Åmot er lytterfrekvensen 45%, Stor-Elvdal 37%. -Dette er veldig positive tall, sier Helge Olav.


Birkebeinerradio

Radio Åmot da, er en spesiell lokalradio som satser på å være en arrangementsradio også. Som eksempel på dette er birkebeinerrennet.

I forbindelse med det årlige Birkebeinerrennet, har Radio Åmot da, for 10. året gjennomført flere dagers direkte sendinger.

- Hvordan tror dere det går videre med Radio Åmot da?
Helge Olav sier at Radio Åmot da, vil satse mye på samarbeid med høgskolen, kommunene og forsvaret. Han tror det blir en kamp mot parabolen. -Men konkurransen om det lokale stoffet vil vi vinne, sier han. 

 
   

Radio Åmot LIVE  |  Følg rennet LIVE  |  Reportasjer  |  Historie  |  Informasjon  |  Hovedside

   

Send oss dine kommentarer