Mandag 2. desember var det klart for årets store julemat lage dag.
Vi startet denne tradisjonen i fjor bl.a. fordi vi mener det er
viktig at våre barn og elever får ta del i mattradisjonene i forbindelse
med julefeiringa.
I år sto dette på menyen:
Leverpostei, julebrød, sursild, øl, risboller, peppernøtter, marsipan
og mintkuler. Skoleelevene fikk sette seg opp på de postene som de
ønsket, mens barnehagen ble fordelt på postene. De fleste fikk mulighet
til å delta i mange av aktivitetene. Oppe i grendehuset
var posten med peppernøtter og risboller. Deigen til peppernøttene var
lagd på forhånd og oppgaven gikk på å trille ut kakene. Risbollene
derimot ble lagd fra grunnen av.
I småskolerommet var det melis og godteri for alle penga. Her ble det
laget hjemmelaget marsipan og mintkuler. Mange fristelser for store og
små. I storskolerommet var det brygging av øl og laging av sursild som
sto på programmet. I barnehagen var det leverpostei og julebrød som var
aktivitetene. Barnehagens hjemmelagde leverpostei er kjempegod. Mye
av det som ble lagd denne dagen skal selges på julebasaren 12. desember.

Store og små venter på å lage risboller
Simon smelter sjokolade og fett

Trilling av mintkuler

Trilling av
marsipan
Mye godt, klart til salg på julebasaren

Her blir det sursild
|