Oppdatert
13.09.06

Deset oppvekstsenter
Julemat-dag


 

Hit Counter

 

 


 Mandag 2. desember var det klart for årets store julemat lage dag. Vi startet denne tradisjonen i fjor  bl.a. fordi vi mener det er viktig at våre barn og elever får ta del i mattradisjonene i forbindelse med julefeiringa.

I år sto dette på menyen:
Leverpostei, julebrød, sursild, øl, risboller, peppernøtter, marsipan og mintkuler. Skoleelevene fikk sette seg opp på de postene som de ønsket, mens barnehagen ble fordelt på postene. De fleste fikk mulighet til å delta i mange av aktivitetene.

Oppe i grendehuset var posten med peppernøtter og risboller. Deigen til peppernøttene var lagd på forhånd og oppgaven gikk på å trille ut kakene. Risbollene derimot ble lagd fra grunnen av.
I småskolerommet var det melis og godteri for alle penga. Her ble det laget hjemmelaget marsipan og mintkuler. Mange fristelser for store og små. I storskolerommet var det brygging av øl og laging av sursild som sto på programmet. I barnehagen var det leverpostei og julebrød som var aktivitetene. Barnehagens hjemmelagde leverpostei er kjempegod.

Mye av det som ble lagd denne dagen skal selges på julebasaren 12. desember.


Store og små venter på å lage risboller                             Simon smelter sjokolade og fett


Trilling av mintkuler


Trilling av marsipan                                                          Mye godt, klart til salg på julebasaren


Her blir det sursild