ungdomsavisa
Nyheter

TEKSTVERSJON
Nyheter
Sport
Musikk
Film
Data
Skole
Arkiv
REDAKSJON

Søk i arkivet:

Yrke og utdanning

Shirin Ebadi på plass i Norge

Shirin Ebadi ankommer Norge, fotograf: Nobel-redaksjonen

Shirin Ebadi, Nobels fredsprisvinner er endelig kommet til Norge! Grunnen til at hun får fredsprisen er hennes innsats for demokrati og menneskerettigheter.

Av Nobel-redaksjonen
2003-12-09 01:06:41

Tidlig på ettermdiddagen ankom Shirin Ebadi Gardermoen. Hun hadde ikke på seg det tradisjonelle hodeplagget som er påbudt i hjemlandet, Iran. Da hun kom til Gardermoen, ville hun ikke snakke med journalister. Dette ville hun heller ikke gjøre da hun ankom Grand Hotell. Vi fikk heller ikke snakke med henne, men snakket med venninnen hennes som hadde kjent henne lenge.

Åpen og sterk kvinne
Venninnen er også talskvinnen til Shirin Ebadi. Hun sa at Shirin er en åpen og sterk kvinne som sikkert vil snakke med oss ungdommer, siden det er barn og unge hun sloss for. Før Ebadi ankom Grand Hotell, trodde talskvinnen at Shirin ville gi oss et lite intervju. Men hun feide bare forbi, smilende og vinkende til de journalistene som var til stede. Ole D. Mjøs, leder i Nobelkomiteen, mente at vi kanskje hadde en mulighet til å få et lite intervju med henne etter pressekonferansen. Shirins venninne kunne fortelle oss at Shirin til vanlig er veldig åpen for pressen, så det er nok omstendighetene rundt årets fredsprisutdeling som gjør at hun vil vente til den offisielle pressekonferansen før hun uttaler seg til pressen.

Nylig måtte hun avbryte en tale som hun holdt i Teheran, da konservative studenter protesterte mot at hun ikke hadde på seg det tradisjonelle hodeplagget som er påbudt, hijab. Noe å tenke på for oss i Norge!


Tips noen om denne saken (bruk e-postadresse i begge feltene)
Til: Fra:

Har du meninger om denne saken er du velkommen til å skrive et leserinnlegg.