ungdomsavisa
Nyheter

TEKSTVERSJON
Nyheter
Sport
Musikk
Film
Data
Skole
Arkiv
REDAKSJON

Søk i arkivet:

Yrke og utdanning

Barn og ungdom imponerte Shirin

Iranske barn, fotograf: Nobel-redaksjonen

Da vinneren av Nobel fredspris ankom rådhuset var stemningen stor. Barn fra mange forskjellige skoler i hele Oslo skulle underholde Shirin Ebadi. Konferansier i år var Stian B. Simonsen, som hadde en fantastisk gjennomføring, både på norsk og engelsk

Av Nobel-komiteen
2003-12-12 10:36:13


Shirin skjønte nok i utgangspunktet ikke så mye av det som ble sagt, så hun måtte ha en tolk til å oversette. Underholdningen var mangesidig. Vi kunne blant annet se på dans, fransk skuespill om fattige barn og slaveri og et stort kor med jenter.

Ebadi ble tatt i mot av Nobelkomiteens leder Ole D. Mjøs.
Ebadi ble tatt i mot av Nobelkomiteens leder Ole D. Mjøs.

Det var ei jente som holdt ei tale til Shirin på iransk. Mot slutten kom Shirin opp og holdt en tale på iransk som tolken hennes oversatte til norsk. I talen sin takket hun for en fin opplevelse, og til slutt ba hun om at alle skulle be om fred.

Etter at det offisielle programmet var slutt fikk vi et eksklusivt møte med konferansieren Stian B. Simonsen. Han synes at Shirin Ebadi var en verdig vinner, og at Nobelkomiteen hadde gjort alt riktig når de skulle velge hvem som skulle få årets pris. – Det er morsomt når en som hun vinner, og ikke en som alle forventer at skal vinne. Det skal ikke være en selvfølge å vinne.

Stian B. Simonsen var konferansier
Stian B. Simonsen var kveldens konferansier.

Han synes det var veldig spesielt å være konferansier i dag, og han var æret av å være med på noen under Nobelnavnet. – Det er jo ikke alle som har respekt for fredsprisvinneren, men det har vært en stor ære for meg. - Det var ikke vanskelig å si nei, når Nobelkomiteen ringte og spurte meg om jeg ville være konferansier. De var redd jeg ville være alt for nervøs, det var veldig viktig for dem at jeg slappet av. Og jeg sa at jeg var ikke bekymret, bare beæret.

Stian syns det har vært en fantastisk jobb, og at opplegget var perfekt.

Møte med Shirins datter
Etter underholdningen fikk vi et intervju med Nargess Tavassolian, datteren til Shirin Ebadi. Hun syns det er spennende å være datteren til Nobel fredsprisvinneren. – Jeg er stolt av å være datteren hennes, fortalte hun oss.

Shirin Ebadis datter Nargess Tavassolian
Shirin Ebadis datter Nargess Tavassolian.

Nargess syns det er kjempefint å være i Norge. – Det er det beste landet. Hun tror at livet til moren og familien vil bli forandret etter at moren fikk Nobel fredsprisen.

Til daglig studerer Nargess i Canada.

Vi fikk en stor opplevelse i rådhuset. Det var underholdning som fenget og ikke minst fikk vi møte Stian og Nargess.


Tips noen om denne saken (bruk e-postadresse i begge feltene)
Til: Fra:

Har du meninger om denne saken er du velkommen til å skrive et leserinnlegg.