ungdomsavisa
Nyheter

TEKSTVERSJON
Nyheter
Sport
Musikk
Film
Data
Skole
Arkiv
REDAKSJON

Søk i arkivet:

Yrke og utdanning

Vi følger Shirin Ebadi i Oslo

Nobel fredspris - Medalje, fotograf: www.nobel.no

Mandag 8.desember reiser elever fra Åmot ungdomsskole til Oslo i forbindelse med utdelingen av Nobels fredspris til iranske Shirin Ebadi. I løpet av uka vil 20 elever dekke det meste av begivenheter i kjølvannet av utdelingen.

Av Nobel-redaksjonen
2003-12-06 20:59:59

Dette blir tredje gangen elever fra Åmot ungdomsskole på Rena, reiser på et ukelangt opphold til hovedstaden for å rapportere om det som skjer når fredsprisen deles ut. Tidligere har både Kofi Annan og Jimmy Carter erfart reporterne fra Ungdomsavisa sitt nærvær. Denne gangen er det altså Shirin Ebadis fra Iran vi skal stifte nærmere bekjentskap med.

Fredsprisvinner 2003 - Shirin Ebadi
Fredsprisvinner 2003 - Shirin Ebadi.


Shirin Ebadi er 56 år gammel og utdannet jurist fra universitetet i Teheran. I mange år har hun kjempet for menneskerettigheter og argumenterer for en nytolkning av islamsk lov som harmonerer med demokrati, likhet for loven, religionsfrihet og ytringsfrihet.

Nobels fredspris for 2003 ble tildelt Ebadi, først og fremst for hennes innsats for demokrati og menneskerettigheter – og da særlig for rettighetene til kvinner og barn.

Shirin Ebadi er aktiv deltaker i den offentlige debatt og er allment kjent og beundret i sitt hjemland, men ikke alle setter like stor pris på hennes engasjement for rettferdighet. Ebadi har flere ganger vært fengslet som følge av dette.

Nå kommer hun altså til Oslo for å motta Nobels fredspris.. og Ungdomsavisa er også på plass!


Tips noen om denne saken (bruk e-postadresse i begge feltene)
Til: Fra:

Har du meninger om denne saken er du velkommen til å skrive et leserinnlegg.