ungdomsavisa
Nyheter

TEKSTVERSJON
Nyheter
Sport
Musikk
Film
Data
Skole
Arkiv
REDAKSJON

Søk i arkivet:

Yrke og utdanning

- Vil jobbe for kvinner og barn

Ebadi og Bondevik, fotograf: Nobel-redaksjonen

Ungdomsavisa har vært på pressekonferanse med fredsprisvinner Shirin Ebadi og statsminister Kjell Magne Bondevik. De har begge som sine hovedmål å jobbe for barn og unges rettigheter.

Av Nobel-redaksjonen
2003-12-12 10:21:45Ebadi forteller at hennes viktigste mål er å få frigitt de politiske fangene i Iran og få forandret på rettighetene til kvinner og barn. Hvis Kjell Magne Bondevik skulle velge noe å kjempe for å jobbe for så hadde han gjort som Ebadi, jobbet for barn og kvinner sine rettigheter i andre land.

Fredsprisvinner Shirin Ebadi og statsminister Kjell Magne Bondevik
Fredsprisvinner Shirin Ebadi og statsminister Kjell Magne Bondevik.

Shirin Ebadi er svært beæret over å få komme til Norge, og ikke minst av å bli hørt. - Det betyr utrolig mye for meg å bli hørt av så mange menneske, sier en stolt fredsprisvinner på pressekonferansen. Shirin syns ikke det er så stor forskjell mellom de konglige og den norske befolkningen. - Det er bra med så mye likestilling mellom folket, mener Ebadi. Her i landet har vi sosiale rettigheter, og ikke minst ytringsfrihet, mens i andre land har de knapt rettigheter i det hele tatt. Shirin Ebadi mener nordmenn har det bra her i dette landet, og vi kan ikke si oss uenige.

- Vi må gjøre vår plikt som mennesker, og sette grenser, sier en bestemt Shirin Ebadi. Det er vel ingen som har rett til å krige mot hverandre, men de har rett til å hjelpe hverandre, mener Ebadi. Hun sier at hvis alle mennesker hadde tenkt slik og faktisk gjort det hadde verden blitt et bedre sted å bo på. Det er det årets fredsprisvinner kjemper for.

Statsminister Bondevik i samtale med Ungdomsavisa
Statsminister Bondevik i samtale med Ungdomsavisa.

Kjell Magne Bondevik anbefaler norske barn og ungdom til å melde seg inn i fredsorganisasjoner for å hjelpe fattige barn. Han kunne ikke vært mer enig enn fredsprisvinneren sine meninger om undertrykkelse, diskriminering og rettighetene til kvinner og barn. Hvis han skulle valgt en ting å arbeide for hadde han valgt å jobbe for barn og unges rettigheter, slik som Ebadi. - Jeg hadde uten tvil jobbet med det, sier en smilende statsminister til Ungdomsavisa.

Streaming video
For å se streaming videoopptak må du ha Windows Media Player, som kan lastes ned her!

Se Ungdomsavisas intervju med statsministeren:
- For modem (58 kbps)
- For ADSL/dobbel ISDN (109 kbps)
- For Bredbånd (548 kbps)


Tips noen om denne saken (bruk e-postadresse i begge feltene)
Til: Fra:

Har du meninger om denne saken er du velkommen til å skrive et leserinnlegg.