ungdomsavisa
Musikk

TEKSTVERSJON
Nyheter
Sport
Musikk
Film
Data
Skole
Arkiv
REDAKSJON

Søk i arkivet:

Yrke og utdanning

Et trollbundet publikum

Catherine Zeta Jones & Michael Douglas, fotograf: Nobel-redaksjonen

Jeg var den første som møtte opp ved inngang 1 i Oslo Spektrum. Der fikk jeg litt av en velkomst! Det var ikke mindre enn 18 politimenn som sto der når jeg kom. De smilte vennlig, men 18 kjekke politimenn fikk meg ikke akkurat til å føle meg mindre nervøs. Snart var det Nobels fredskonsert..

Av Nobel-redaksjonen
2003-12-15 10:14:11

Jeg måtte gå gjennom metalldetektoren, men det gikk helt greit. Jeg ble bedt om å vente utenfor en liten stund før jeg endelig fikk komme inn i selve salen. Der ble jeg ført til plassen min av en vakt som sa jeg så litt fortapt ut. Jeg var jo som sagt ganske tidlig ute, så jeg satt og ventet en god stund. Etter hvert begynte plassene å fylle seg opp, og klokka nærmet seg 20.00.

Konserten begynner
Når klokka ble slagen 20.00 kom kongefamilien inn sammen med Shirin Ebadi som selvfølgelig var kveldens hedersgjest. De fikk stående applaus. Kong Harald var jo dessverre ikke med, siden han nylig har blitt operert. Alle kunne tydelig se den voksende magen til Mette Marit og jeg tror det la en litt spesiell stemning over publikum.

Det hele ble startet av den kjente sangeren Jan Werner Danielsen. Han sang en kjærlighetssang, og med den praktfulle stemmen var det en fin start på kvelden.

Så kom det ettertraktede paret alle hadde ventet på. Michael Douglas og Cathrine Zeta Jones. De ønsket alle velkommen og ga en spesielt varm velkomst til prisvinneren Shirin Ebadi.

Kveldens konferansierer, Catherine Zeta Jones og Michael Douglas
Kveldens konferansierer, Catherine Zeta Jones og Michael Douglas.

Cathrine fortalte litt om hva som gjorde Ebadi til en verdig vinner av Nobels fredspris. Ebadi kom raskt opp på storskjermen hvor hun satt og smilte stolt ved siden av selveste kronprinsen. Ved den andre siden satt mannen hennes, og han var hvis ikke mer, hvertfall like stolt.

Et variert program
Videre kom det et band fra Afrika. De spilte på mange forskjellige instrumenter og laget litt av et show for tilskuerne. De danset og koste seg skikkelig på scenen. Jeg måtte selv dra på smilebåndet der jeg satt, og jeg var ikke den eneste!

I mellom opptredenene ble det noen ganger visst kjente personer som ga sin hilsen til Shirin Ebadi. Blant dem var både Hillary Clinton, Gro Harlem Brundtland og forrige årets prisvinner Jimmy Carter. De fortalte alle hvor bra de syntes det var at akkurat denne kvinnen hadde fått prisen og ønsket henne lykke til videre.

Vi fikk også se en film om Shirin`s liv. Det var en rørende film som viste hvorfor akkurat hun har fått Nobels fredspris. Hun har kjempet for rettferdighet hele livet, og er langt fra på vei til å gi seg. Filmen fortalte at hun tidlig hadde begynt med sitt arbeid for rettferdighet. Det hele begynte på lekeplassen hvor hun alltid blandet seg inn i konflikter og ordnet opp selv om hun egentlig ikke hadde noe med saken å gjøre.

Ekstrem utstråling
Neste mann på programmet var det kjente tenåringsidolet Craig David. Med glimt i øyet og et sjarmerende smil fikk han raskt oppmerksomheten til publikum.

Craig David
Craig David i aksjon.

Deretter fulgte blant annet det svenske bandet The Cardigans. Vokalisten i bandet Nina Persson var tydelig scenevant og hadde en utrolig utstrålig. Det var virkelig gøy å sitte og se på!

The Cradigans
Svenske The Cardigans.

Countrystjernen Tim McGraw og operasangeren Angela Gheorghiu hadde også ett par innslag hver.

Tim McGraw
Tim McGraw var i godt slag.

Det store høydepunktet
Like før pausen kom selveste Shirin Ebadi fram på scenen. Hun holdt en tale om hvor viktig musikken er for oss mennesker. Hun beskrev den som en fugl i alle farger og som fløy overalt. Det er ingen tvil om at denne kvinnen er flink til å ordlegge seg! Publikum satt som trollbundet der den vesle damen sto og brukte ubeskrivelig kloke og viktige ord.

Deretter var det pause. Den gikk fort og snart var det på`n igjen! Det jeg likte best av innslagene etter pausen var Lene Marlin sitt. Hun var tydelig nervøs, men stemmen var like klar og fin som alltid.

Lene Marlin
Lene Marlin var ett av to norske bidrag.

Det var litt mer ukjente navn på de som opptrådte videre. Men å avslutte det hele skulle det tidligere medlemmet av Led Zeppelin, Robert Plant få gjøre. Den gamle mannen hadde ikke glemt noen av sine gamle kunstner og laget litt av et sceneshow sammen med den nye gruppa Strange Sensation.

Til slutt var alle artistene samlet på scenen sammen med Cathrine Zeta Jones og Michael Douglas. De sang Imagine med John Lennon. Det var kremen på kaka! De kunne ikke funnet en sang som passet bedre enn den på avslutningen til Nobels fredspris konserten. Alt i alt var det en nydelig og stemningsfull konsert…

Flere bilder fra konserten

Catherine Zeta Jones
Catherine Zeta Jones.

Robert Plant
Robert Plant - ex Led Zeppelin.

Jan Werner
Jan Werner imponerte.

Shirin Ebadi ble hyllet
Shirin Ebadi ble hyllet.


Tips noen om denne saken (bruk e-postadresse i begge feltene)
Til: Fra:

Har du meninger om denne saken er du velkommen til å skrive et leserinnlegg.