ungdomsavisa
Nyheter

TEKSTVERSJON
Nyheter
Sport
Musikk
Film
Data
Skole
Arkiv
REDAKSJON

Søk i arkivet:

Yrke og utdanning

- Trenger en trygg verden

Redd barna markering, fotograf: Nobel-redaksjonen

Rådhusplassen var fylt med nesten 4000 barn og norsk og internasjonal presse. Dagen var kommet for Redd barna konserten. Flere kjente fjes hadde stilt opp for å hjelpe til å fylle ut en time med støtte til Shirin Ebadi gjennom appeller og kunstnerisk underholdning. I sin appell understreket Shirin at barn trenger en verden som er full av kjærlighet og fred

Av Nobel-redaksjonen
2003-12-11 00:18:16

Hele konserten startet med at Marianne, tidligere kjent fra ”Huset med det rare i” og en rekke andre TV jobber ønsket velkommen. Hun oppmuntret barna som var møtt opp til å jobbe for fred.

Nytt norsk pop håp??
Første innslag var Emma. Hun sang to sanger som hun også har spilt inn i studio og gitt ut. Inntektene fra CD-en går direkte til Redd barna og det de jobber for.

To små karer er tilbake
Så var det klart for ”To små karer”. De sang også to sanger. Den ene handlet om fred. De laget liv og entusiasme blant publikum og alle viftet med sine Redd barna flagg. – Det er vanskelig å forestille seg åssen det er å være barn i Iran, sier en av de små karene.

Brumundals gutten, den jentefuten! Da Gaute inntok plassen på scenen, tok virkelig publikum av. De hylte og skrek alle sammen. Han sang først sin nyeste singel og etter det ”Chasing Rainbow”, og da det ble virkelig liv i leiren. Han smilte og var så kjekk at vi i redaksjonen i Ungdomsavisa holdt på å dåne. Marianne ble også veldig begeistret for han, og var så heldig at hun fikk en ordentlig bjørneklem.

Kvinnen over alle kvinner
Så var det endelig duket for at Shirin skulle komme og tenne fredsfakkelen og med seg hadde hun blant annet med seg selveste kronprinsesse Mette Marit. Vi kunne se at magen struttet i den trange kåpen. Alle barna hyllet Shirin. Tenningen av fredsfakkelen gikk ikke etter planen. Vinden var så sterk at det var umulig å få tent den på. Men det viktigste for oss som så på, var jo at Shirin hadde tatt seg tid til å komme.

Streaming video
For å se streaming videoopptak må du ha Windows Media Player, som kan lastes ned her!

Se Shirin Ebadis tale her:
- For modem (58 kbps)
- For ADSL/dobbel ISDN (109 kbps)
- For Bredbånd (548 kbps)

Shirin Ebadi talte til barna
Shirin Ebadi talte til barna.

– I alle avgjørelser som tas, både økonomisk og ellers, så må barna stå sentrale, sier en viljesterk Shirin. Med seg hadde hun en tolk.. Denne freden må finnes inne i familiene i samfunnet. Det er bare da vi kan ha et håp om at fremtiden blir bedre enn det den er i dag, sier hun. Hun avslutter med å ønske alle en god fremtid og håper verden kommer til å bli et bedre sted å leve.

Gro Brekken
Før konserten rakk vi en kort samtale med Gro Brekken. Gro har sluttet i sin godt betalte jobb i NHO og begynt som leder for Redd barna. Hun håper at Shirin vil føle varmen fra alle barna. Hun måtte dessverre være med på å avslå deltakelse fra flere Oslo skoler på grunn av at det var så mange søknader fra forskjellige skoler som ville være med på konserten. Hun ser fram til dagens konsert, og vi i Ungdomsavisa setter stor pris på hennes arbeid for å bedre barns sosiale forhold og menneskeverd.


Tips noen om denne saken (bruk e-postadresse i begge feltene)
Til: Fra:

Har du meninger om denne saken er du velkommen til å skrive et leserinnlegg.