Nytt om utdanning
Annet
om klikk

skolenettet

veiledningssenteret

nls
Nytt om utdanning
Fra media
Stortinget og dep.
Skolenettet / VS
Annet


Kommentarer
Leder
Spaltisten
Profilen


Artikler
Fag
IKT
Andre temaer


Arkiv
Respons


Årets skoleavisside kåret

Av Norske Avisers Landsforening, 08.06.99

Åmot skole på Rena vant konkurransen om den beste nettskoleavisside i år som i fjor.

Flere vinnere
Byskolen i Sandefjord, Grindhaug skole i Åkrehamn, Killingrud skole i Solbergelva og Åmot skole på Rena vant konkurransen om de beste skoleavissidene i 1998/99. Klikk her, så får du vite mer om skolene: Vinnerne presenteres på Skolenettet.

Arrangert for 11. gang
Konkurransen ble arrangert for 11. gang og vel 120 sider deltok. Skolenettet i Nasjonalt Læremiddelsenter og Avis i Skolen i NAL står bak konkurransen. Redigerer Marianne Moseng i Dagbladet, redaktør for "Klikk"i Nasjonalt Læremiddelsenter Ingrid Yrvin og leder for Avis i Skolen Jan Vincens Steen satt i juryen.

Steen opplyser at sidene var av svært variabel kvalitet, og at juryens arbeid var vanskelig. Juryen fant likevel tilstrekkelig gode bidrag fra småskolen, mellomtrinnet, ungdomsskole, og klassen for internettaviser.

Pekte seg klart ut
I gruppen for småskolen var det få bidrag, men juryen fant det likevel riktig å peke ut en vinner. Siden fra Byskolen i Sandefjord pekte seg klart ut, og juryen kommenterer at siden helt tydelig er et resultat av at klassen har lært om avis på forhånd.

På mellomtrinnet var det tre finalister, Stange skole (Hedmark), Mauranger skule og vinneren Grindhaug skole (Åkrehamn). Grindhaugs skoleavis trekkes frem som et eksempel på en side som ryddig og variert og lesbar.

Killingrud skole var best i ungdomsskoleklassen. Skoleavisen er ryddig og informativ, og det kommer frem at redaksjonen har hatt en plan de har fulgt ifølge juryen.

Ingen vinner
Det var svært få bidrag fra videregående skole, og det ble ikke kåret noen vinner.

Beste nettskoleavisside
Åmot skole (Åmot i Hedmark) vant konkurransen om beste nettskoleavisside i år som i fjor. Bidragene ble vurdert samlet, og Rena-skolen pekte seg ut med en godt lesbar skoleavis i knivskarp konkurranse med bidraget fra Kongsberg videregående skole.

Premie
Vinnerskolene får diplom og digitalt kamera overrakt før sommerferien.

Øke interessen
-Vi håper at "Årets skoleavisside" bidrar til en oppgradering av skoleavisarbeidet, og en generell kvalitetsbedring av produktene! - sier Jan Vincens Steen, som legger til at det var en nedgang i antallet innsendte sider i år sammenliknet med tidligere.

Lenker
Vinnerskolene
Åmot skole - Beste nettskoleavis
Avis i Skolen
Norske Avisers Landsforening
Åmot ungdomsskole


Alle vinnerne - på Skolenettet
Respons
Utskriftsversjon


Åmot skole premiert for nettavis om Birkebeinerrennet 1999

Åmot skole premiert for nettavis om Birkebeinerrennet 1999


Avis i Skolen i Norske Avisers Landsforening og Skolenettet i Nasjonalt Læremiddelsenter står bak konkurransen "Årets skoleavisside 1998/1999".


Tips noen om denne artikkelen:
 Til epostadresse:
 
 Ditt navn:
 
 Copyright © 1998 - 2001, Læringssenteret, Oslo. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet.
Webdesign og teknisk løsning: Icon Medialab.