Kommentarer
Spaltisten
om klikk

skolenettet

veiledningssenteret

nls
Nytt om utdanning
Fra media
Stortinget og dep.
Skolenettet / VS
Annet


Kommentarer
Leder
Spaltisten
Profilen


Artikler
Fag
IKT
Andre temaer


Arkiv
Respons


NKUL konferansen - Ikke bare for voksne

Av Andreas, Ida, Nina, Sigurd, 08.06.00

Andreas, Ida, Sigurd og Nina imponerte med daglige reportasjer på Internett. Selv opplevde de mye annet også på Trondheims-turen.

Journalister og fotografer
Vi er fire elever fra Åmot Ungdomsskole, som deltok på årets NKUL konferanse i Trondheim fra den 10. til 13. mai 2000. NKUL er Norges viktigste konferanse innen IKT og utdanning, og vi hadde som oppgave å dekke den som journalister og fotografer. En helt ny og lærerik utfordring for oss. Vi tok oppgaven vår veldig seriøst og syntes at vi var utrolig heldige som fikk være med på noe sånt, allikevel gledet vi oss minst like mye til å ligge på hotell, shoppe og gå rundt i byen, noe som er vanlig for en gjeng "fjortiser".

Avreisedagen fra Rena
Onsdag den 10.5 skulle vi endelig dra. Jentene reiste med tog, mens guttene og de to lærerne, Arne Vegard Sveen og John Harald Gartland, reiste med bil. Å reise med tog til Trondheim fra Rena, tar litt lengre tid enn med bil, så jentene ble møtt med klemmer og kos på Trondheim stasjon. Denne dagen var en slags fridag, siden konferansen ikke begynte før torsdagen.

Vi bodde på Norlandia Astoria Hotell, som lå så å si, midt i byen. Vi fikk tildelt hvert vårt dobbeltrom, og det var skikkelig stas med eget bad (i alle fall for jentene!!!) Siden vi ankom ganske sent på ettermiddagen, ble det ikke så mye butikk-kikking, men vi tok oss en tur på Skrik 3 og spiste på McDonald's. På Trondheim torg var det russetreff, og full fest på alle måter. Det ble spilt Dj Alligator, som er den offisielle Russesangen 2000, for fulle mugger ut av noen svære høyttalere. Det var jammen mye sprø russ i Trondheim, det er ikke så vanlig at man kjører en brannstige opp en høøøøøy statue av Olav Trygvasson og kroner ham med en rød russelue.

Første dagen på NKUL (torsdag 11.mai)
Klokka ringte halv syv, og frokosten var halv åtte. For å være helt ærlig, var de første morgentimene et slit, for det er ikke humant å stå opp halv syv uansett om man skal på konferanse eller ikke. Men etter hvert ble jo dette en slags rutine. Deretter var det å traske opp til NTNU, stedet for årets NKUL. En ganske lang gå tur, etter vår mening.

Klokka ti var vi på plass med fullt utstyr, klare til å være journalister og fotografer i flere timer framover, ved å høre på foredrag og taler.

På kvelden var det fri, vi måtte være på hotellrommet kl. 22.30. Dette greide vi å holde. Vi var og spiste på Peppes med lærerne, etterpå så vi litt i noen butikker. Dette var en morsom dag.

Andre dagen på NKUL (fredag 12. mai)
Vi var på plass kl. 10 i dag også. Det begynte å bli tungt å høre på alle de lange foredragene, men vi fulgte med. De ble litt lange og ensformige, men vi visste få forhånd hva vi begikk oss inn på, så vi overlevde nå dette også. Vi sto på som vanlig og tok opp lyd, fotograferte, skrev litt og la det vi gjorde ut på nettet. Dette syntes vi var morsomt.

Om kvelden var vi litt på byen og mora oss. Møtte noen trøndere som vi prata litt med, og ble sånn noenlunde venner med også. Sigurd og Andreas fant seg en fin liten game-zone som pengene raste ut på, men det var verdt det. For etter et par timer med beinhard trykking og konsentrasjon, kunne vi endelig hente ut to små søte alien-dokker, prompepute og andre syke ting som de tok med seg hjem.

Lørdag var den siste og hardeste dagen
I alle fall for meg (Andreas). Da vi hadde tatt den daglige turen opp til NTNU, fant vi omsider ut at det digitale kameraet lå igjen på hotellrommet. Andreas ble jagd ned igjen på hotellet for å hente det, og det var GANSKE langt å gå. Jeg koste meg jeg, og synes ikke at flere timer med engelske foredrag var så mye bedre. Jeg fikk tatt noen bilder av Trondheim by før jeg var oppe igjen, og konferansene var nesten slutt da Andreas kom tilbake.

Vi rakk å ta noen bilder som vi fikk lagt de ut på Internett før vi forlot NTNU for siste gang. Heldigvis! Jentene skulle ta toget hjem, og for å ha et passe tidspunkt for ankomsten, så måtte de dra litt før oss gutta som kjørte bil. Selv om vi var inne på CitySyd og stoppet for en matbeta på et samvirkelag, var vi fortsatt fremme før dem.

Vi hadde det kjempekoselig i Trondheim, og unner de som får dra neste gang en virkelig spennende og lærerik tur. Det har vi hatt!

Lenker
Åmot ungdomsskole
Reportasjene
NKUL 2000


Åmot ungdomsskole
Respons
Utskriftsversjon


Elevene

Vi hadde som oppgave å dekke NKUL-konferansen som journalister og fotografer.(Fotos: I. Yrvin)


Ida

Ida Hermansen
Større versjon


Andreas

Andreas Adolfsen
Større versjon


Nina

Nina Nergård
Større versjon


Sigurd

Sigurd Scheistrøen
Større versjon

… Vi visste få forhånd hva vi begikk oss inn på, så vi overlevde nå dette også.


Artikkelen er skrevet av Ida Hermansen, Sigurd Scheistrøen,, Andreas Adolfsen og Nina Nergård, som alle er elever ved Åmot ungdomsskole. De fire elevene skrev daglige reportasjer på Internett fra NKUL - Norsk konferanse om utdanning og læring - et arrangement ved NTNU i Trondheim.


Tips noen om denne artikkelen:
 Til epostadresse:
 
 Ditt navn:
 
 Copyright © 1998 - 2005, Læringssenteret, Oslo. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet.
Webdesign og teknisk løsning: Icon Medialab.