Bestill annonse
http://www.ostlendingen.no/zett/
Østlendingen Elverum Østerdalen Solør
 Østlendingen: Nyheter
Oppdatert onsdag. 17. september 2003 klokka 15:42
 Åmot-elever dekker Nobelprisutdelingen


NOBEL PÅ NETT: Cecilie Westgård (foran) og 18 andre elever fra Åmot ungdomsskole skal følge årets Norbelprisutdeling. Bak fra venstre står Pernille S. Skaret, Hanna Bjørsland, Trine Stener, Silje Marie Bolstad, Marita Cecilie Helstrøm, Ola N. Rundfloen, Pernille S. Lier, Ida Hermansen, Andreas Adolfsen, Ingrid Kjærnet, Thea Frøysaker, Trond Svendsberget, Sigurd R. Scheistrøen, Kristian Solli og Espen A. Kristiansen. Foran sitter Heidi Larsen (t.v.) og Sissel Finstad. Tor Magne Amundsen var ikke til stede da bildet ble tatt. Foto: Kjell Arne Fridtun
Elever fra Åmot ungdomsskole har fått en unik mulighet: De skal følge Nobelprisutdelingen og konserten i Oslo og derfra rapportere «live» via internett til Ungdomsavisa.

Merete N. Netteland
62 43 25 32
merete.n.netteland@ostlendingen.no


Til sammen 19 elever og to lærere reiser til Oslo. Alle er utstyrt med pressekort og skal skrive eller ta bilder til den nettbaserte Ungdomsavisa. De begynner allerede i dag. Blant høydepunktene er mandagens fredsprisutdeling og tirsdagens store konsert.
- Målet er å få et intervju med Kofi Annan. Og det får vi, også, sier tiendeklassing Anders Adolfsen optimistisk.
Riktignok er ikke intervjuavtalen med fredsprisvinneren helt i boks, men elevene sikter høyt. Og får de ikke Annan selv, blir det kanskje et intervju med den svenske kona hans. Det er i alle fall nesten sikkert...

Håper på Tutu
Sikkert er det at Åmot-elevene får møte Nobelkomiteens leder Gunnar Berge og Hanna Kvanmo.
Det blir også et besøk på Stortinget, hvor elevene har avtale med stortingspresident Jørgen Kosmo og stortingsrepresentant Knut Storberget fra Elverum. Statsråd Kristin Clemet og tidligere fredsprisvinner Desmond Tutu skal også være innenfor rekkevidde, håper de unge journalistene fra Åmot.
Anders Adolfsen har allerede fått adgangskort til prisutdelingen, sammen med Ingrid Kjærnet. Andre elever skal dekke Nobelkonserten, pressekonferansene og de ulike arrangementene rundt årets Nobelprisutdeling.
- Vi gleder oss veldig, sier lærer Geir Hjermstad. Han og kollega Arne Vegard Sveen reiser til Oslo i dag, sammen med halvparten av elevene. Søndag er det vaktskifte; da kommer gruppe nummer to med Åmot-elever for å dekke det som skjer fram til onsdag.

Bor på hotell
Elevene har selv stått på for å skaffe seg billig transport med NSB og overnatting på hotell i hovedstaden. Noen har ordnet seg privat losji. Spennende blir det, uansett.
Heidi Larsen (15) skal være fotograf, og er en av de heldige som får oppleve Nobelkonserten i Oslo Spektrum på nært hold. Dit kommer stjerner som Paul McCartney og A-ha.
- Det vil bli en ganske unik opplevelse, sier Arne Vegard Sveen, som er like spent som elevene. Å holde styr på gjengen tror han vil gå helt greit. Alle er flinke og fornuftige folk, påpeker han.

Avis i skolen
Ungdomsavisa lages av elever fra videregående skoler og ungdomsskoler rundt omkring i Norge. Denne måneden er det Åmot ungdomsskole som har redaktøransvaret, slik den har hatt to ganger tidligere.
Avisa utgis av Læringssenteret og Avis i skolen i Norske Mediebedrifters Landsforening.
Redaksjonen bruker bærbart datautstyr, og tar sikte på å oppdatere nyhetssidene fortløpende, slik de har erfaring med fra Birkebeinerrennet.
Vil du følge med på hva Åmot-elevene opplever, er det bare å klikke seg inn på nettadressen ungdomsavisa.ls.no.

Sist endret: 07. Desember 2001 00:34

Skriv ut denne artikkelenAnsvarlig redaktør: Ole Erik Almlid, Epost: redaksjonen@ostlendingen.no
Telefon: 62 43 24 00 Fax: 62 43 25 01 Besøksadresse: Gamle Trysilvei 6, 2406 Elverum
Postadresse:
Postboks 231, 2402 Elverum Bankgiro: 1822.10.81818 Org. nummer: 917 478 309
Annonseavdelingen: Telefon: 62 43 24 20 Fax: 62 43 24 21 Epost: annonser@ostlendingen.no
Det må ikke kopieres stoff eller bilder fra denne siden uten spesiell avtale med ansvarlig redaktør.