Bestill annonse
http://www.ostlendingen.no/zett/
Østlendingen Elverum Østerdalen Solør
 Østlendingen: Nyheter
Oppdatert mandag. 09. desember 2002 klokka 01:06
 Åmot-elever fikk intervjue Carter


SCOOP: Her får Thea Frøysaker fra Åmot ungdomsskole intervjue årets fredsprisvinner, den tidligere amerikanske presidenten Jimmy Carter, sammen med kona Rosalynn. Foto: Ungdomsavisa
Nobelredaksjonen fra Åmot ungdomsskole hadde knapt landet i Oslo før de gjorde sitt første scoop; et intervju med selveste fredsprisvinner Jimmy Carter.

Merete N. Netteland
62 43 25 32
merete.n.netteland@ostlendingen.no


Tidlig søndag morgen kom gjengen på 11 elever og to lærere til Oslo, for å forberede jobben med å dekke årets Nobelprisutdeling for Ungdomsavisa.
Ved 13-tiden hadde noen av elevene avtalt å møtes utenfor Grand Hotel. Stor var overraskelsen da fredsprisvinner Jimmy Carter plutselig dukket opp:
- Ja, det var en ren tilfeldighet at vi var der. Plutselig kommer Carter og familien hans, og så stopper han opp og prater med oss, sier Thea Frøysaker (14). Prisvinneren var omgitt av strenge sikkerhetsvakter, men det stanset ikke de dristige reporterne fra Rena.

Kjempehyggelig
Åmot-elevene beholdt fatningen og intervjuet den tidligere amerikanske presidenten. Dermed fikk de intervjuet ut på nettet i går, som en av de første redaksjonene i landet.
I det eksklusive intervjuet med Ungdomsavisa sier Carter at ungdom bør engasjere seg mer i arbeidet for fred i verden. Han sier også at han liker seg godt i Oslo, og at han gleder seg utrolig over å ha vunnet Nobelprisen.
- Han var kjempehyggelig, sier Thea og legger til at hun håper Carter husker henne i dag, når han møter til pressekonferanse i forbindelse med prisutdelingen. På pressekonferansen kommer også Thea, og hun har flere spørsmål som hun håper Carter vil svare på.

Intervjuet datteren
Fredsprisvinneren har med seg både kona Rosalynn, barn og barnebarn til Oslo. Datteren Sarah Rosemary Carter lot seg også intervjue av elevene fra Åmot ungdomsskole.
Hun sier at familien er svært stolt av faren og bestefaren, som mottar prisen for sitt omfattende og utholdende arbeid som fredsmekler.
- Det er fantastisk at han endelig fikk prisen. Dessuten er det veldig hyggelig at han ville ha med seg hele familien hit til Norge. Selv om det er litt kaldt her, sier presidentdatteren til Ungdomsavisa.

Skal på konsert
Nobelredaksjonen fra Rena skal dekke både prisutdelingen og Nobelkonserten, i tillegg til flere pressekonferanser. Tirsdag kommer en ny pulje med ti elever fra Åmot ungdomsskole.
- Det blir spennende å se hva vi får til videre, sier lærer Geir Hjermstad, som selvsagt er stolt av elevene sine.
Så gjenstår det å se om det blir flere scoop på den unge redaksjonen fra Åmot:
- Det var i alle fall veldig overraskende å få møte Carter, sier Thea Frøysaker.
Vil du vite mer om hva Carter sa til reporterne fra Åmot ungdomsskole, kan du logge deg inn på www.ungdomsavisa.no.

Sist endret: 09. Desember 2002 00:36

Skriv ut denne artikkelenAnsvarlig redaktør: Ole Erik Almlid, Epost: redaksjonen@ostlendingen.no
Telefon: 62 43 24 00 Fax: 62 43 25 01 Besøksadresse: Gamle Trysilvei 6, 2406 Elverum
Postadresse:
Postboks 231, 2402 Elverum Bankgiro: 1822.10.81818 Org. nummer: 917 478 309
Annonseavdelingen: Telefon: 62 43 24 20 Fax: 62 43 24 21 Epost: annonser@ostlendingen.no
Det må ikke kopieres stoff eller bilder fra denne siden uten spesiell avtale med ansvarlig redaktør.