skillePromo, Topp 8, 115skillePromo, vesle-ofsen, 230skille_slutt
Toppbanner Hedmark og Oppland 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Hedmark og Oppland Sist oppdatert 11:39
Annonse
Telefonkatalogen
Siste nytt frå distriktskontora i NRK NRK Troms og FinnmarkNRK NordlandNRK TrøndelagNRK Møre og RomsdalNRK Hedmark og OpplandNRK Sogn og FjordaneNRK HordalandNRK RogalandNRK SørlandetNRK ØstlandssendingenNRK ØstfoldNRK ØstafjellsSiste nytt frå distriktskontora i NRKSiste nytt frå distriktskontora i NRK

Søk i Lokalnett

Opplevelser banner
NTV
DAB
NRK Hedmark og Oppland
2626 Lillehammer Tlf: 61 28 72 00 Fax: 61 28 72 32

Distriktsredaktør

Nettansvarlig 

Lomme PC`er til alle 9. klassingene

Alle 9. klassingene ved Åmot ungdomsskole på Rena fikk mandag hver sin lomme PC. De skal brukes i et internasjonalt forskningsprosjekt om databruk i skolen.

Publisert 27.01.2003 12:58.
Lomme PC
Elevene i de to 9. klassene skal teste PC'ene fram til sommeren. De skal brukes både i undervisningen og til lekser hjemme.

Gleder seg

De aller fleste elevene gleder seg til å ta i bruk den nye PC`en.

- Den er like liten som en kalkulator. Den kan brukes som for eksempel fjernkontroll, vi kan ta notater med den og ta opp lyd, sier Pernille Skaare Lier, som er en av 9. klassingene ved skolen.

Prøvekaniner

9. klassingene ved Åmot ungdomsskole blir prøvekaniner. Det har ikke skjedd tidligere at et helt klassetrinn har fått lomme PC med trådløst nettverkskort med Internett tilgang. I konkurranse med flere andre skoler ble Åmot ungdomsskole valgt ut som prosjektskole av Forsknings- og kompetansenettverk for IT-utdanning.

- Det kommer nok til å bli ganske mye surfing. Dessuten har PC`en mange avanserte programmer. Vi må lese flere bøker for å finne ut alt vi kan gjøre med den, sier Skaare Lier.

Nye læremåter

- Vi er med i dette prosjektet for å finne ut om det lønner seg for elever å bruke slike PC`er. Om vi får mer ut av undervisningen enn andre som ikke har, sier Skaar Lier.

Lærerne for 9. klassingene skrev i søknaden at de tror at et prosjekt med pocket PC kan føre til nye og bedre samarbeidsmåter mellom lærere og elever. Det ble også framhevet at elever og lærere gjennom konkrete prosjekter kan lære å jobbe sammen i aktiviteter hvor ansvar for egen læring, samarbeidslæring og prosjektbasert læring er viktig.

Workshop

Så fort som mulig i januar vil det bli arrangert en workshop ved skolen. Der alle involverte, elever, lærere, foreldre og forskere i prosjektet skal være med.

- Trolig skal vi hver uke levere et brev der vi forteller hva vi har brukt PC`en til. Det blir ikke noe problem. Vi kan bare en sende en mail om hva vi har gjort, sier Skaare Lier.

Siste saker:

 
Copyright NRK © 2005  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: http://www.nrk.no/informasjon/kontakt_nrk/