Helse

Modernisering av forvaltningen

Skole
Status
Erfaringer
Teknologiløsninger
eLæring
Digitale læringsressurser
Kompetanse og veiledning
Skolenes behov for bredbånd
Regjeringens program for digital kompetanse 2004 - 2004 Program for digital kompetanse (pdf)
Lærende nettverk
Uninett har laget en "nettbrosjyre" med argumenter for hvorfor skolen trenger bredbånd. PDF-format. Bredbåndsargumenter fra Uninett ABC
Digital historiefortelling

Ulike bredbåndstemaer

Video om bredbånd

Om oss

Kontakt oss
 
 

- Alle skoler bør ha egne (aktive) hjemmesider

Sier Arne Vegard Sveen, datapioner innenfor skolen i Norge. Han er lærer ved Åmot ungdomsskole i Hedmark - en skole som satser sterkt på IKT.
 


Bildet: Lærer Arne Vegard Sveen,
Åmot ungdomsskole.


I 2005 må alle være ”på nett” – ikke minst skolene. Egne hjemmesider kan brukes til så mangt – alt fra informasjon til hjemmet til presentasjon av elevarbeider. Sidene kan brukes til tekst, bilder, lydfiler og video. Hjemmesidene vil være med på å profilere skolen og løfte skolen ut i samfunnet. Høyvis.no ønsker å sette et lite fokus på hjemmesider og har intervjuet lærer Arne Vegar Sveen om det å lage hjemmesider. Arne Vegard Sveen og hans skole – Åmot ungdomsskole er datapionerer med mange utmerkelser (se nedenfor). Hva mener han er viktig å tenke på når skoler skal gå i gang med å lage sine egne sider? Hva er erfaringene fra Åmot ungdomsskole? Er det vanskelig og må man følgelig satse mye på opplæring i publisering på nettet? Vi har delt opp intervjuene i små korte videoklipp som hver tar opp sitt eget tema.


Videointervju i 6 deler: 

Hvordan Åmot ungdomsskole bruker hjemmesidene og hvordan de ser på bruken av forsiden.

Det er viktig å ha hjemmesider - i 2005 kan man bare ikke la være.

Det er viktig med driv og forankring. Det er gjort mye IKT-arbeid i norsk skole på fritida.

Råd til skoler som skal gå i gang

Så enkelt er det…

Hva slags utstyr har Åmot ungdomsskole

 


 

”Skolen i skogen”

Åmot ungdomsskole har gått fra å være en skole i skogen til å bli en skole som blir lagt merke til. Åmot ungdomsskole og ildsjelen Arne Vegard Sveen (han har fått følge av flere etter hvert) har skapt seg et navn innenfor bruk av IKT i skolen. De har de blant annet gjort ved å bruke hjemmesider med video aktivt. Åmot Ungdomsskole på Rena i Østerdalen har vunnet anerkjennelse langt utenfor landets grenser ved bla. å komme på 4. plass i den prestisjetunge konkurransen om European eLearning Awards. Åmot ungdomsskole er også en av 32 ENIS-skoler i Norge. ENIS - European Network of Innovative Schools - er et nettverk av skoler under Det europeiske skolenettets paraply. Skolene skal representere sitt lands beste “IKT-skoler” og være forbilder for andre. De norske ENIS-skolene utgjør også et norsk nettverk som skal være et forum for erfaringsutveksling og samarbeid.

 Fredsprisutdelingen

De tre siste årene har elever og lærere fra skolen laget nettreportasje fra fredsprisutdelingen i Oslo med intervju med fredsprisvinnerne! (Tenk hva det betyr for de heldige elevene å møte og få stille spørsmål til en Jimmy Carter eller en Wangari Maathai!). Sidene lages også på engelsk og har vært skolens bidrag til European eLearning Awards. I tillegg lager skolen egne sider for de store rennene over fjellet fra Rena til Lillehammer: Birkebeinerrennet (som går i begynnelsen av mars) og Birkebeinerrittet. Disse sidene er aktive informasjonssider som speiler livet rundt rennene og som er nyttige informasjonssider for deltakerne og andre interesserte. De seinere årene har de lagt ut intervjuer både som lyd og som videofiler (streaming).


 


Hjemmesidene til Åmot ungdomsskole
Til side om fredsprisprosjektene
Nettsidene til Birkebenerrennet

Har du kommentarer til form og innhold: red@hoyvis.no er stedet!

Tekst, bilder og video: @R-2005

 
Sist endret: 11.03.2005
 
Utskriftsvennlig versjon   Tips en venn
Samarbeidspartnere:
Fritekstsøk:
Om bredbånd
Abonner på nyhetsbrev
Bredbåndspolitikk
Hastighetsdemonstrasjon
Hva kan oppnås med bredbånd?
IP-telefoni
Ord og begreper
Åpen standard
Hjelp i prosjekter:
Anbudsregler i det offentlige
Bredbånd og juss
Gevinst- og resultatmåling
Prosjektveileder
Hendelser:
Helseinformatikkuka i Trondheim
Kreative dialoger - ITU-konferansen 2005
XXI Nordiske konferanse i rettsinformatikk