Hopp til hovednavigasjon Hopp til hovedinnhold

Søk i Skolenettet

 

ITU Konferansen 2005 – ungdomsskoleelever fra Åmot på reportasjetur


18.11.2005 Skriv ut
marie korsaeth narud
Når elever fra Åmot drar på konferanse, legger de tydelige spor etter seg på Internett. Et eget reportasjeteam fra Åmot kom for å dekke den årlige ITU-konferansen. Her forteller elevene selv om sine opplevelser fra turen til hovedstaden.

Bildet:
Marie fra Åmot ungdomsskole - intens jobbing!

Tekst og foto:
Robert Wood, Sondre Iversen, Marie Korsæth Narud og Kristine Berg Tollefsen
 
Onsdag 19. oktober dro vi og to lærere fra Åmot ungdomskole innover til Oslo for å dekke ITU konferansen 2005. Vi er altså Robert Wood, Sondre Iversen, Marie Korsæth Narud og Kristine Berg Tollefsen, samt lærerne Arne Vegard Sveen og Terje Eng Wiig.
 
I 2 biler rullet vi inn i parkeringshuset ved siden Thon Hotell Opera i Oslo ved seks tiden onsdag kveld. Vi sjekket inn på det flotte hotellet med de hyggelige menneskene, og brukte resten av dagen til shopping og til å slappe av. For torsdag kom til å bli en lang dag, med mye skriving!
 
Torsdag
På torsdag sto vi opp i sjutiden, og spiste en deilig frokost. Etterpå måtte utstyret gjøres klart før vi dro til Universitetet på Blindern. Noen av lærerne var bedre kjent i Oslo, så den ene bilen måtte lede vei for den andre. Og det ble interessant. Ingen av oss hadde vært på universitet før, så det ble nytt og spennende for oss å gå inn i det store bygget som vi etter hvert skjønte var Universitetsbiblioteket.
 
Det første som skjedde da vi kom inn i foajeen, var at vi fikk utdelt hvert vårt navneskilt og en tykk mappe om ITU konferansen. Dette var stas.
 
Deretter rigget vi oss til rundt et bord som var satt opp til oss som vi skulle få bruke. Der satte vi opp dataene vi skulle bruke og gjorde alt klart slik at vi kunne skrive artikler og dekke alt som skjedde på ITU konferansen. Vi var tilhørere og journalister på nesten alle de viktigste foredragene, men alt rakk vi ikke.
 
Redaksjonsarbeid
Sondre  og Robert  på plass i foajeen.
 
Under åpningsforedraget fikk vi beskjed om å reise oss og motta applaus og heder og ære fra salen for hederlig omtale i ITU sin konkurranse om kreativ bruk av IKT. Vårt bidrag var vår satsning på nettavisene som man finner på birken.no og dekning av arrangementer i tilknytning til utdelingen av Nobels fredspris.
 
Samtidig ble det delt ut en pris til de som vant konkurransen, Sandnes skole (Bjugn kommune). De fikk prisen for kreativ komponering, redigering og publisering av cd-plater. Premien var på
15 000 kroner.
 
Sandnes skole tok førsteprisen.
Sandnes skole fra Bjugn tok førsteprisen i konkurransen Kreativ bruk av IKT (f.v. Hans Christian , Renate og læreren Jostein Strand).
 
Resten av dagen delte vi oss opp slik at vi rakk over flere foredrag. På foredragene tok vi notater og skrev artiklene ferdig når vi kom ut i foajeen. I løpet av dagen ble det en god del artikler lagt ut på ITUs nettavis. Blant annet om E-logg, Kreativitet i praksis og Utredning om Digital Kompetanse.
 
Fra Åmot ungdomsskole fikk hederlig omtale.
Vi fikk applaus og hederlig omtale (Robert (f.v.), lærerne Terje Eng Wiik og Arne Vegard Sveen, Kristine og Marie ).
 
Det må også nevnes at vi var hyppig borte med lunsjbordet, hvor de serverte den mest delikate brownies.
 
Kvelden gikk med til å skrive ferdig artikler på hotellrommet og spise mat.
 
Fredag
På den siste dagen i Oslo sto vi også opp i sjutiden, og spiste den samme lekre frokosten som dagen før.
 
På universitetet rigget vi igjen opp utstyret, og var klare til en ny dag med foredrag og skriving, bl.a. annet om BBC sin digitale skolesatsning og digitale læringsressurser. Vi skrev også en artikkel fra Microsoft-standen. Vi fikk et utfyllende foredrag om Microsofts satsningsområder innen skole.
 
Etter det siste foredraget ble vi fire elevene kalt ned på gulvet og fikk utdelt hvert vårt gavekort på Platekompaniet. Etter dette pakket vi sammen og kjørte hjem.
 
Vi syns det har vært et svært interessant og spennende opphold, og vi er svært takknemlige for at vi har fått lov til å være med på dette.
 
Redaksjonelt arbeid.
Vi skrev artikler og dekket mye av det som skjedde på ITU-konferansen. Marie  (f.v.) og Kristine .
 
Til nettsteder:

TIPS EN VENN

Sende til flere mottakere? Bruk komma mellom adressene.

Nyhetene

 • Digital skole hver dag – ITU 2005
  digital kompetanse itu ITUs utredning "Digital skole hver dag" ble offentliggjort på ITU-konferansen 2005 "Kreative dialoger." Utredningen er tilgjengelig på nettet.
 • ITU-konferansen 2005 – møte ved kaffebaren
  avril loveless Noe av det beste ved slike konferanser som dette, er pausene, og møtene ved kaffebaren. Slik innledet utdanningsforsker Avril Loveless fra University of Bristol sitt foredrag på ITU-konferansen.
 • ITU-konferansen 2005 – elever laget nettavisen
  elever aamot uskole Elever og lærere fra Åmot ungdomsskole sto for årets nettavis på ITU-konferansen*. I to dager dekket de begivenhetene på ITUs hjemmeside.
 • ITU-konferansen 2005 – Kreative dialoger
  morten soeby I det innledende foredraget på konferansen med tittelen ”Kreative dialoger” kom det fram at et har skjedd en tilbakegang i den faglige og pedagogiske bruken av IKT i grunnskolen.
 • ITUs kreativitetspris til Sandnes skole i Bjugn
  hans christian tangen jostein strand renate taarenes Sandnes skole var den aller første skolen som mottok ITUs kreativitetspris. Den ble delt ut på ITU-konferansen 2005 - ”Kreative dialoger”.
 • Unge reportere på ITU-konferansen
  elevene 65 57 Tina, Mali, Michael og Morten fra Åmot ungdomsskole hadde en stor oppgave som reportere på ITU-2004, konferansen om IT i utdanningen, som ble arrangert på Universitetet i Oslo nylig. Her forteller elevene selv om sine opplevelser.
 • Dette er ITU
  itu 65 1. januar 2004 ble ITU etablert som en permanent nasjonal fagenhet ved Det utdanningsvitenskapelige fakultet ved Universitetet i Oslo.

Artikler (Modul)