Søk

Hvor vil du søke?

+ Innhold A-Å

Nobelt intervju av Åmot-elever

MULTIMEDIAJOURNALISTER: George Sekkelsten (9.klasse) og Christina Stenseth (8.klasse) intervjuer Nobelprisvinner Martti Ahtisaari til nettavisen, mens Emil Tervo filmer, og Marius Høie og Rebecca Alvsing tar bilder. $BYLINE_ON$Foto: Privat$BYLINE_OFF$

  • Del på nettet
  • Tips en venn via epost
  • Skriv ut

Tips oss »

I alt 22 Åmot-elever har vært i sving som journalister på Nobelprisutdelingen i Oslo i går. Blant andre fredsprisvinneren sjøl.

– Vi løp fra prisutdelingen på Rådhuset til Grand Hotel, stilte oss opp, og da Martti Ahtisaasi kom, spurte vi om å få et intervju. Og det fikk vi, sier en glad og oppstemt Christina Stenseth på telefon fra Nobel-byen.

Hun er en av de 22 ungdomsskoleelevene som denne uka er i Oslo.

– Vi spurte om hva vi unge kan gjøre for å få fred i verden. Han svarte litt uklart. Men han fortalte fra da han var ung og måtte flykte. Den erfaringen som ung flyktning motiverte ham til å jobbe med fredsarbeid, forteller Christina.

De spurte også om hva han følte da fikk vite at han var prisvinner, og da han ble utdelt prisen i går.

– Han sa at det hadde vært spesielt, sier Christina.

Til ungdomsavisa.no uttaler Martti Ahtisaari at han vil kanskje gi deler av prispengene sine til å hjelpe unge mennesker i Afrika. Han har nemlig planer om å finansiere et prosjekt for folketelling og fødselsregistrering i Liberia, etter borgerkrigen som har rast der.


Som vanlige presse

Da Østlendingen ringer, er Christina Stenseth og flere unge journalister travelt opptatt med å skrive ut saker de har tatt inn i løpet av dagen, og legge det ut på nettet, ungdomsavisa.no.

Denne måneden er det ungdomselever i Åmot som har ansvaret for denne nettavisa. Det har de hatt i åtte år. De har knyttet god kontakt med forhenværende leder i Nobelkomiteen, Ole Danbolt Mjøs. Christina skryter av Mjøs, at han har hjulpet dem med å få intervju. Ellers er de unge journalistene akkreditert på lik linje med andre journalister.

De har tatt opp videointervju, og fotografert.

– Men vi har slitt litt med videointervjuet, lyden ble dårlig. Vi jobber med saken, så det skal blir mulig å høre det, sier lærer Geir Hjermstad.


Konsert og UD

Før fredsprisutdelingen, intervjuet Åmot-elevene politikere som Eirin Faldet, Kåre Willoch, Per Kristian Foss, Erna Solberg og Siv Jensen. Dette stoffet er også lagt ut på nettsida.

I dag er det Fredspriskonsert. Elvene skal møte opp på pressekonferansen i forbindelse med konserten, og håper å få noen intervjuer der.

De skal også til Utenriksdepartementet, hvor utenriksminister Jonas Gahr Støre skal møte Ahtisaari. De hadde håpet å være med når statsminister Jens Stoltenberg møter prisvinneren, men det var flyttet fra hans kontor til hans private bolig.


Publisert torsdag 11. desember 2008 kl. 03:00.
Sist oppdatert torsdag 11. desember 2008 kl. 09:49.

Annonse

Snarveier

Hendelseskart

Hendelseskart

Se hvor det skjer.

Skattelistene 2008

Søk i skattelistene
for 2008

Været i Koppang

Mandag
Snø
-2°
Tirsdag
Skyet
-1°
Onsdag
Skyet
-9°

+ mer vær

Gå til værside »

Været i Rena

Mandag
Snø
-2°
Tirsdag
Delvis skyet
-1°
Onsdag
Skyet
-8°

+ mer vær

Gå til værside »

Eiendommer til salgs i Hedmark


Leilighet, Hamar
Oluf Melvolds gate 63 C
2318 Hamar
Prisant: 1 400 000 kr

Enebolig, Moelv
Bassengvegen 22
2390 Moelv
Prisant: 1 790 000 kr

Enebolig, Brumunddal
Byflatvegen 88
2380 Brumunddal
Prisant: 1 350 000 kr

Rekkehus, Våler i solør
Hoelsveien 19
2436 Våler i solør
Prisant: 420 000 kr

Nyheter på tv/radio

NRK Alltid nyheter: 13:30 Business Weekly
CNN: 13:30 Inside Africa
TV5 Frankrike: 13:30 Le Journal
Sky News: 13:30 Weekend Lunchtime
NRK Alltid nyheter: 14:00 Newshour

» Gå til TV Guiden

Annonse