FORSIDE PILOT - lærere og elever      

 


Klikk på bildene for større versjon

Rena- en idyllisk plass i Østerdalen!   

 

Rena ligger i Åmot kommune i Hedmark, og det bor ca. 4500 innbyggere til sammen i kommunen. For å sette Rena på kartet, så ligger det 3 mil nord for Elverum.

 

Rena leir er kanskje det som gjør hjemstedet vårt mest kjent, sammen med den katastrofale togulykken på Åsta.  Rena Leir er en av nåtidens mest moderne militærleirer og militærene utgjør en ganske stor del av befolkningen på Rena. Militærleieren er nyttig for de fleste p.g.a. idrettsanlegget hvor vi finner blant annet en svømmehall, en velutstyrt idrettshall ,uteområde med fotballbaner ,friidrettsanlegg, tennis og volleyball baner. Inne er det også en kantine, TV studio , klatrevegg og ”Spillehall (video spill)”. Dette kan også brukes av den sivile befolkningen.

 

Rena ligger i naturskjønne omgivelser langs Glommas bredder. Navnet ”Åmot” kommer av at to elver møtes. Det er Rena elva og Glomma. Begge med strålende fisketilbud. For deg som vil bade er Prestsjøen i utkanten av sentrum et fint sted å besøke med hoppetårn, flytebrygge, fotballbaner og campingplass.

 

Overnattingsmulighetene er små, men kvaliteten er stor! Rena hotell ligger midt i sentrum, med utsikt mot kirkegården(red anm.) Norlandia har utallige tilbud for deg som vil ha fart og spenning i hverdagen. På vintertid kan du stå på snowboard og ski i Østerdalen Skisenter med hele 5 nedfarter(wow!) med heis. Du kan også gå på langrenn innover Åmot’ s vakre fjellverden. Om sommeren kan du slå deg løs ved å bruke Sorknes Golf som er kjent som en av Norges fineste golfbaner.

 

 

På høsten i 1999 stod et moderne og nytt kulturhus klart til bruk for Åmot’ s innbyggere. Bygget har blant annet to kinosaler hvor den ene bygger på THX lyd, og er en av de få avanserte kinoanleggene i Norge. I den andre salen foregår diverse kulturelle arrangementer ved siden av kino, og kan romme hundrevis av mennesker. Utenom kino er det kantine/cafe, bibliotek, kommunelokaler og en ungdomsklubb med stort diskotek.

 

 

 

 

 

Copyright  © 2000  - ÅUS . Fotograf : Andreas W A.En av norges fineste kirker

Pryder Inngangen til Moderne Rena Leir

Inngangen med vakt

Hoppbakken

Kapellet i Rena Leir

Idrettshallen md beliggenhet i Rena Leir

Inngangen til kulturhuset

Åmøtet i utkanten av Rena Sentrum

Flere Bilder