7B
Rena
Musikk
Sport
Data
Meninger
Fritid
Forside
RASISME.
Når vi nordmenn sitter trygt og godt i et fritt land, hvorfor kan ikke vi hjelpe andre som har det vondt? Vi sier flyktninger tar jobben fra oss.Vi sier flyktninger tar pengene våre ved å gå på sosialen. Hva mener vi at de skal gjøre? De kommer virkelig fra et sted hvor det umulig å leve et liv. Og er ikke likeverdige med oss nordmenn. Vi er mennesker alle sammen, og vi skal hjelpe hverandre.

Vi i Norge har råd til både flyktninger og nordmenn. Mange sier det blir mye vold på grunn av flyktninger. Flyktninger er som andre mennesker, de er som nordmenn, noen få er kriminelle og de fleste er det ikke! Forskjellen mellom nordmenn og flyktninger er at flyktninger ikke har et hjem, at de ikke har et trygt sted å bo. Skal vi ikke hjelpe dem? Hvit valgallianse har en tankegang som er grusom, synes jeg. De mener at "blandingsraser" skal kastreres eller sendes tilbake til det stedet de kommer fra. Men hvor kommer de fra? Hvis alle skulle tenke slik i andre land også, så ville ikke de ha noe sted som de hørte til, de kunne ikke bo noe sted. Da spør jeg: Er ikke alle mennesker av samme jord?

Hvis en nær slektning eller venn av oss hadde hatt problemer, da ville vell de fleste ha hjulpet den slektningen/vennen. Hvorfor kan vi ikke da hjelpe andre som også virkelig lider? Angår ikke disse personene oss?

Gina Marie G. Østmoe.

PENGER
I Norge er det mangel på sykehusplasser. Folk bor på toaletter og på gangen. Det syns jeg ikke er en verdig måte å leve på. Mangel på penger, er årsaken, sier politikerne.

Hvert år sender vi mellom 80 og 100 millioner kr. til utlandet gjennom OD. I stedet for å gi penger til OD, kan vi bruke dem på sykehus. Noen års opphold med OD, og vi har nok sykehusplasser til alle. Nei til OD !

Terje LARSEN

19.02.1997

Dårlig gjort av 7.klassinger!
Endelig har det startet opp med håndball på Rena, for jenter i 8. og 9. klasse. Vi har hatt noen treninger, og det har vært morsomt. Men på en trening sa treneren at vi skulle begynne å ha trening i en halvtime mindre p.g.a. at 7. klassinger også skulle begynne med håndball. Vi synes det er dårlig gjort at det kommer noen og tar fra oss en del av treningstida vår. Vi er kanskje egoistiske, men det var vi tross alt vi som begynte å trene håndball på den tiden.

Hilsen MEG.

 
 
[7B | Rena | Musikk | Sport | Data Meninger | Fritid | Forside]
 
Copyright ©7B avisa
Skriv til oss og gi uttrykk for hva du mener om avisa.