Vi var litt nysgjerrige på hva elevene her på skolen egentlig mente om OD og vi intervjuet: Lars Rene Sandmo og Andreas Walmsnæss Adolfsen fra 8.klasse, Hilde Fjellstad og Desiree Øijordet fra 9. klasse og Frank .L. Nergård og Monica Gundersen fra 10.klasse.

Det første spørsmålet vi stilte var om hva de syntes om OD?

-Det er greit å komme seg ut i arbeidslivet og pengene går jo til en god sak, mente Andreas. Hilde og Desiree syntes det var fint at vi fikk muligheten til å hjelpe folk i andre land.

Og at det var noen mening i OD var alle 6 enige i! –Vi kan jo hjelpe andre som ikke har det så bra, sa Monica.

Det neste spørsmålet våres var om de ville ha jobbet for OD selv om det ikke hadde vært i skoletida. Her ble det litt nøling på noen av dem og jentene svarte klart ja, mens guttene ikke var fullt så sikre på det.( Kan det ha noe med at pengene går til jenter/kvinne dette året? )

 

Vi spurte dem også om de kunne tenke seg å jobbe i OD senere i livet, slik som å sitte i en hovedkomite og reise rundt. Desiree syntes at det hadde vært spennende å se hvordan de hadde det i virkeligheten og det er Lars Rene enig i. Hilde derimot er ikke så sikker og Frank syntes at det hørtes ut som mye arbeid.

Det siste spørsmålet vi stilte var hva de syntes om internasjonal uke.

Monica syntes at det sikkert ville bli lærerrikt , mens de andre var enige om at det var godt å få litt variasjon fra skola og ikke minst: Skolefri…….

 

Hovedside IU

Ukas IU program

OD- lenker

Fakta om OD

Intervju med
Ly Voung

Intervju med IU leder

 


 

ForsideSkolen vår | Prosjekter | Elevsider | Ansatte
| Nettsteder | Arkiv | English

Send oss gjerne kommentarer om skolens hjemmesider!