ungdomsavisa
Nyheter

TEKSTVERSJON
Nyheter
Sport
Musikk
Film
Data
Skole
Leserinnlegg
Arkiv
REDAKSJON

Søk i arkivet:

Yrke og utdanning

- Engasjer dere !

Nane Annan og Ola fra Ungdomsavisa, fotograf: Nobel-redaksjonen

Nane Annan er Nobel-prisvinner Kofi Annans kone. Hun mente at måten ungdommen kan være med å skape fred i verden på, er ved å engasjere seg og å ha egne, sterke meninger.

Av Nobel-redaksjonen
2001-12-12 12:14:42

Streaming video
Reportasjen inneholder en del lenker til streaming videoopptak. For å se disse må du ha Windows Media Player, som kan lastes ned her!

Nane Annan er kona til FNs generalsekretær Kofi Annan som nylig har mottatt Nobels-fredspris. Hun er opprinnelig fra Sverige og Ungdomsavisa var faktisk så heldig at vi fikk et par ord med henne.

Lang ventetid
Vi hadde funnet ut at Nane Annan kom til å være med på et møte hos UNICEF Norge. Derfor møtte vi opp i god tid ved UNICEF Norges lokaler, og etter en lang ventepause kom hun og en del andre mennesker til slutt ut.

Meget hyggelig
Fru Annan virket veldig hyggelig fra første stund og var tydelig interessert i Ungdomsavisas arbeid og med hva vi holdt på med. Da vi kom med spørsmål om hvordan vår generasjon, de unge, kunne være med og skape fred i verden kom hun med et langt og utfyllende svar.

en blid og hyggelig dame

Ungdom kan skape fred
- Jeg mener det er viktig å begynne som ganske ung å tenke på fred. Man bør først begynne med menneskene rundt seg og nærmiljøet. Det er det viktigste, forklarte hun oss med stor innlevelse. Fru Annan fortalte også at det er utrolig viktig at ungdom engasjerer seg, og at det var flott at Ungdomsavisa viste et slik engasjement.

Nane Annan om hvordan ungdom kan være med å lage fred i verden
- For modem (28.8 - 100 kbps)
- For ISDN og bredbånd (100 - 768 kbps)


Tips noen om denne saken (bruk e-postadresse i begge feltene)
Til: Fra:

Har du meninger om denne saken er du velkommen til å skrive et leserinnlegg.