ungdomsavisa
Nyheter

TEKSTVERSJON
Nyheter
Sport
Musikk
Film
Data
Skole
Leserinnlegg
Arkiv
REDAKSJON

Søk i arkivet:

Yrke og utdanning

- Tutu bør få fredsprisen hvert år!

Stilte opp for Leger Uten Grenser, fotograf: Nobel-redaksjonen

I forbindelse med 100 års jubilleet for Nobels Fredspris, holdt Leger Utem Grenser stand up Show på Sentrum Scene West. Det vil si; en rekke av Norges mest kjente stand up komikere stilte gratis opp til inntekt for organisasjonen. - Desmond Tutu bør få fredsprisen hvert år, mente Johan Golden.

Av Andreas Adolfsen
2001-12-22 19:55:33

Streaming video
Reportasjen inneholder en del lenker til streaming videoopptak. For å se disse må du ha Windows Media Player, som kan lastes ned her!

"Alle" var der!
Det var ikke vanskelig å få kremen av norske stand up komikere og tv-kjendiser til å stille gratis opp for de tidligere fredsprisvinnerne i Leger Uten Grenser. Her var de alle sammen: Are Kalvø, Harald Eia, Bård Tufte Johansen, Espen ”Beranek” Holm, Siw Anita Andersen, Lars Joachim Ringom, Fredrik Skavland, Sarah Natacha Melbye, Johan Golden, Atle Antonsen, Dagfinn Lyngbø og mange fler.. I alt greide de å skrape sammen 133.115 kroner til inntekt for Leger Uten Grenser sitt arbeid i Afghanistan.

Morsomt!
En fullsatt Sentrum Scene West fikk se et ellevilt show, der kremen av norske komikere vitset, showet og gjorde ablegøyer så latterkulene haglet. En bedre samling morsomme personer har vi sjelden sett! I salen under showet var det stemningsfullt og stappfullt av folk. Det var store røykskyer over hvert av bordene. Det var ikke ett stille øyeblikk, for på scenen skjedde det masse hele tiden.

At dagens tema var Afghanistan kom tydelig frem. Pengene går jo ironisk nok dit. Det haglet med spøker om både Osama Bin Laden og USA, men ingen hadde noen grunn til å ta seg nær av det, som Shabana Rehman sa: - Latter er den beste medisin....

Prisen til Tutu....hvert år!!
Etter det strålende stand-up showet krydde det selvsagt av kjendiser i lobbyen på Scentrum Scene. Vi fikk en prat med noen av kjendisene som stiller opp frivillig til inntekt for Leger Uten Grenser. Blant annet mente Johan Golden, kjent fra utallige moroprogrammer i tv, at Desmond Tutu burde få Nobels Fredspris hvert eneste år!

Atle Antonsen og Johan Golden med våre reportere.

Intervju Atle Antonsen og Johan Golden (Modem-ISDN 28.8 - 100 kbs)
Intervju Atle Antonsen og Johan Golden (Bredbånd 100-768 kbps)

Leger Uten Grenser viktig...
Alle vi pratet med var enige om at det var viktig å støtte Leger Uten Grenser sitt arbeid. Ingen hadde heller noe negativt å si om Årets vinnere, FN og Kofi Annan.

Vi hører godt at folk har andre ting å tenke på en fredsprisen da spørsmålene om deres egne forhold til nobel, fredsprisen og Annan. Siw Anita Andersen fortalte at hun stillte opp fordi dette var et viktig foretak og viktig å støtte. Om Annan var alt hun sa: – Han er sikkert en grei kar han....

Big Brother vinneren
Big Brother vinner Lars Joachim Ringom

Også Big Brother vinneren Lars Joachim Ringom var blent de som stilte opp for Leger Uten Grenser. Hør hva han hadde å si om Brother-livet i bunker'n på Fornebu, og mye mer....

-Intervju Big Brother vinner Lars Joachim (Modem - ISDN 28.8 - 100 kbs)

-Intervju Big Brother vinner Lars Joachim (Bredbånd 100-768 kbps)

Les Også artikkelen om Leger Uten Grenser


Tips noen om denne saken (bruk e-postadresse i begge feltene)
Til: Fra:

Har du meninger om denne saken er du velkommen til å skrive et leserinnlegg.