ungdomsavisa
Musikk

TEKSTVERSJON
Nyheter
Sport
Musikk
Film
Data
Skole
Leserinnlegg
Arkiv
REDAKSJON

Søk i arkivet:

Yrke og utdanning

- Viktig med Nobelkonsert

Anastacia, fotograf: Nobel-redaksjonen

Alle artistene som opptrer under årets Nobelkonsert, møtte tirsdag 11. desember til pressekonferanse i Sonja Henie-salen på Oslo Plaza. Som vanlig var Ungdomsavisa der det skjedde!

Av Nobel-redaksjonen
2001-12-12 11:36:28

Streaming video
Reportasjen inneholder en del lenker til streaming videoopptak. For å se disse må du ha Windows Media Player, som kan lastes ned her!

Mange kjente artister…
Den kjente TV-personligheten Terje Svabø åpnet pressekonferansen med å introdusere alle artistene, og forklare nok en gang at hele pressekonferansen skulle foregå på engelsk.
Alle som opptrer under Nobelkonserten, møtte opp på denne pressekonferansen, med unntak av Sir Paul McCartney og Wyclef Jean. Vi kan blant annet nevne konsertens verter Meryl Streep og Liam Neeson, Anastacia, a-ha og Natalie Imbruglia.
Etter Terje Svabøs introduksjon, var det fritt fram for de rundt 100 fremmøtte journalistene å stille artistene spørsmål.

- Nobelkonserten er viktig!
Det første spørsmålet gikk til Nobelkomiteens sekretær og Nobelinstituttets direktør Geir Lundestad.
Journalisten ville vite hvorfor Nobelkonserten er så viktig som den er.
- I år er Nobelkonserten ekstra viktig fordi det er 100 års jubileum, og for å få stor oppmerksomhet rundt dette jubileet, var vi meget nøye med å få til en utrolig flott konsert med verdenskjente artister. Konserten skal inneholde like mye bra musikk som et viktig budskap.

Morten Harket er en engasjert artist! Engasjerte artister
Den norske popgruppen a-ha kunne fortelle at de er svært engasjerte i liknende saker som Nobels fredspris.
- Det er svært viktig at også norske artister engasjerer seg i saker som omhandler fred. Vi må vise oss mer frem i verdensbildet, og at vi også bryr oss om og engasjerer oss i saker som sikrer freden i verden.
Nobels fredspriskonsert er en glimrende anledning til å vise vårt engasjement, og hele a-ha er meget fornøyd med at det var FN og Kofi Annan som fikk dette årets Nobelpris.

Barbara Hendricks om Nobels fredspris
- FN har ofte blitt kritisert, men jeg synes det var høyst fortjent av FN å vinne årets Nobel fredspris. FN er en av de største organisasjonene som arbeider for fred.
Nobels fredspris er en pris for håp og muligheter for fred, og dette er FN et meget godt eksempel på.
Alle må jobbe sammen for å få FN til å fungere.

Afrikansk musikk
Youssou N’Dour fremhevet at musikken er viktig for alle folkeslag, og særlig for afrikanere. Derfor kan slike anledninger som Nobels fredspriskonsert være en flott måte å vise musikken sin til hele verden.
- Jeg er her i dag for å gi afrikansk musikk et ansikt, og fordi jeg tror at folk er klare til å høre litt annerledes musikk.

Artister ansvarlige?
Det neste spørsmålet ble stilt til Barbara Hendricks: - Har artister et ansvar for å skape fred i verden?
- Jeg tror alle har like mye ansvar for å skape fred, artister og andre kjendiser har ikke et større ansvar enn andre. Men jeg mener også at artister må bruke sin kjendisstatus for å formidle et budskap om fred.

Barbara Hendricks om artisters ansvar for fred i verden
- For modem (28.8 - 100 kbps)
- For ISDN og bredbånd (100 - 768 kbps)

Liam Neeson tilføyde at artisters engasjement bare har blitt mer og mer viktig etter terrorangrepet 11. september.
Meryl Streep sa også at alle forstår musikkens språk, og det er med på å forene forskjellige mennesker i krisesituasjoner. Meryl Streep og Liam Neeson

- Ikke vanskelig å si ja til dette arrangementet
- Jeg nølte ikke med å si ja til å være med på Nobels fredspriskonsert. Jeg tror 100% på fred og kjærlighet, og prøver å leve i nuet. Jeg synes det er uvirkelig stort og ærefult å få være her i dag, avslutter Anastacia.Meryl Streep og Liam Neeson om tiden etter 11. september
- For modem (28.8 - 100 kbps)
- For ISDN og bredbånd (100 - 768 kbps)


Tips noen om denne saken (bruk e-postadresse i begge feltene)
Til: Fra:

Har du meninger om denne saken er du velkommen til å skrive et leserinnlegg.