ungdomsavisa
Musikk

TEKSTVERSJON
Nyheter
Sport
Musikk
Film
Data
Skole
Leserinnlegg
Arkiv
REDAKSJON

Søk i arkivet:

Yrke og utdanning

Artister hedret Kofi Annan og FN!

Paul McCartney, fotograf: Terje Pedersen

Med fullsatt Spektrum ble Nobelkonserten gjennomført på glitrende vis med mange verdensberømte artister. I tillegg til å hedre og ære Kofi Annan dedikerte Paul McCartney sine to sanger til sin avdøde venn, George Harrison.

Av Nobel-redaksjonen
2001-12-12 13:05:18

Glimt fra Nobels fredspriskonserten Tirsdag kveld

Stjerneklart
Et fullsatt Oslo Spektrum fikk oppleve en av de best gjennomførte Nobelkonserten noen sinne. Med et 100 års jubileum å feire hadde ikke artistene noe problem med å svare positivt på forespørslene de fikk om å delta på denne høytidelige seremonien. Blant kveldens stjerner kunne man finne: A-ha, Anastacia, Barbara Hendricks, Natalie Imbruglia, Wyclef Jean og poplegenden sir Paul McCartney. Kronprins Håkon og kronprinsesse Mette Marit gledet de rundt 6000 tilskuerne med sitt nærvær. Prinsesse Märta-Louise var også til stede under konserten.

Heder og ære
Kofi Annan mottok mye heder og ære for sitt arbeid i FN av artistene. Hans arbeid har vært til stor hjelp for å opprettholde den verdensfreden vi har i disse dager. Torsdag 29.11 døde Beatles-medlem George Harrison. George gode venn, Paul McCartney, dedikerte sine to melodier under konserten til George. Den sangen han tidligere komponerte til sin kone, samt en av sangene på det nye albumet hans, melodien Freedom, tilegnet han George.

Variert og musikalsk
Nobels Fredspriskonsert 2001 kunne by på en variert musikalsk meny, der alt fra opera til rock ble presentert. Samarbeidet mellom Garbarek og et medlem av Sølvguttene skulle vise seg å bli en flott start på konserten. Med fortsettelsen Wyclef Jean i reggaetakter, Natalie Imbruglia og Anastacia med dagens pop, og A-ha samt Paul McCartney med rockefoten på plass ble konserten innholdsrik og variert. Barbara Hendricks og Russel Watson, to av verdens beste operasangere, viste frem sin stemmeprakt ved å fremføre gamle operaklassikere på vakkert vis.

Alle artistene stilte opp på felles LET IT BE under Nobels fredspriskonsert

Rørende
Konserten i Spektrum skulle etter hvert vise seg å bli en rørende forestilling av alle de berømte artistene. I det Paul McCartney avsluttet sitt andre nummer etter en fabelaktig oppvisning, reiste publikum seg i glede og ekstase av den fenomenale musikken. Både vanlige tilskuere og presse satt med tårer i øynene før kveldens største nummer ble fremført, Let it be. Operastemmer som, Barbara Hendricks og Russel Watson, popsangerne Anastacia og Natalie Imbruglia, og pop/rockartistene A-ha, Wyclef Jean og Paul McCartney samt The Centipede Children’s Choir og Kringkastingsorkesteret bidro til en fantastisk konsert til ære for Kofi Annan.


Tips noen om denne saken (bruk e-postadresse i begge feltene)
Til: Fra:

Har du meninger om denne saken er du velkommen til å skrive et leserinnlegg.