ungdomsavisa
Nyheter

TEKSTVERSJON
Nyheter
Sport
Musikk
Film
Data
Skole
Leserinnlegg
Arkiv
REDAKSJON

Søk i arkivet:

Yrke og utdanning

Bondevik hedret Aung San Suu Kyi

Statsminister Bondevik, fotograf: Nobel-redaksjonen

Statsminister Kjell Magne Bondevik holdt en engasjert tale på Eidsvoll plassen foran Stortinget i dag. Han forteller oss om sitt møte med Aung San Suu Kyi i 1997 og om hennes kamp for rettferdighet.

Av Nobel-redaksjonen
2001-12-08 21:44:17

I år er det 100-årsjubileet for utdelingen av Nobelfredspris. Når vi deler ut denne prisen ser vår statsminister for seg en verden fylt av rettferdighet. Han ser for seg en verden der konflikter blir løst ved hjelp av fredelige midler.

Støtte til Burma
I sin tale sa han at en helt spesiell gruppe mennesker var samlet her i Oslo i anledning 100 års feiringen for Nobels Fredspris. - Dette er menneskeer som har gjort verden til et mer fredelig sted. Vi her i Norge takker dem for sin støtte til folk i Burma som er undertrykt og nektet menneskerettigheter.

Tidligere fredsprisvinnere
Mange tidligere fredsprisvinnere var til stede for å vise solidaritet med Aung San Suu Kyi – blant dem Lech Walesa, Rigoberta Menchu, Dalai Lama og Desond Tutu.

Husarrest
Da hun for 10 år siden vant nobelfredspris kunne hun desverre ikke komme til Norge for å motta prisen, fordi hun satt i husarrest i Burma. Dette var straffen for en brakende valgseier i hjemlandet.

Kjell Magne Bondevik møtte henne hjemme i Burma i 1997. Dette møte overbeviste vår statsminister om at vi måtte støtte henne gjennom hennes harde, langvarige kamp som gir et stort håp om demokrati i Burma. - Aung San Suu Kyi må bli satt fri straks! var kravet fra Bondevik.

Fortsatt støtte
Målet for dagens konsert var å sette fokus på undertrykkelsen i Burma. Norge vil fortsette å støtte kampen for demokrati i Burma


Tips noen om denne saken (bruk e-postadresse i begge feltene)
Til: Fra:

Har du meninger om denne saken er du velkommen til å skrive et leserinnlegg.