ungdomsavisa
Nyheter

TEKSTVERSJON
Nyheter
Sport
Musikk
Film
Data
Skole
Leserinnlegg
Arkiv
REDAKSJON

Søk i arkivet:

Yrke og utdanning

Dagens ungdom = Bra!

Knut Storberget på sin plass i Stortinget, fotograf: Nobel-redaksjonen

Under Ungdomsavisas Stortingsbesøk, møtte vi kjendisadvokaten Knut Storberget. Tydelig opptatt av ungdomskultur og kriminalitet, men eier ikke tro på all skremselspropagandaen som ungdommen blir nedlesset av, selv om dagens ungdom er bra...

Av Nobel-redaksjonen
2001-12-10 15:05:07

Streaming video
Reportasjen inneholder en del lenker til streaming videoopptak. For å se disse må du ha Windows Media Player, som kan lastes ned her!

- De voksne må ta mer ansvar for sine barn, sier Storberget bestemt.

Knut Storberget er en kjent advokat som nå har gått over til politikken som stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet. Vi traff han på en rundtur på Stortinget, og han stilte villig opp til intervju. Der fikk vi vite masse om hans syn på ungdomskriminalitet og masse om hans meninger om rusproblematikken blant ungdom. Han røpet også små triks om hvordan han har kommet så langt i livet, både innen advokatyrket og i politikken.

Mange sterke meninger
- Foreldrene er nødt til å ta mer ansvar for sine unger! Dette var et av de mange kraftige budskapene Knut Storberget kom med under intervjuet. Svaret kom på spørsmål om hvordan man skal løse rusproblematikken hos ungdom. - Det hjelper ikke å sette ned alkoholprisene hvis man mener ungdom skal drikke mindre. Det sier jo seg selv, forklarte han med stor entusiasme.

Meget engasjert
Storberget mener at ungdom må begynne senere med alkohol. Debutalderen må heves. Storberget har deltatt i flere debattprogrammer på TV om nettopp ungdomskriminalitet og rusproblematikk blant ungdom og dette var tydelig et emne som engasjerte han meget sterkt. - Skremsels propaganda har ingen effekt, ungdommen tar ikke kampanjene seriøst nok, sier Storberget bestemt. Han tror myndighetene må gå andre veier for å påvirke ungdom til ikke å begynne å drikke alkohol så tidlig.

Storberget om ungdom
- For modem (28.8 - 100 kbps)
- For ISDN og bredbånd (100 - 768 kbps)

Ga tips
Han har latt advokatjobben ligge på hylla for ei stund, har gått betraktelig ned i lønn, men trives på Stortinget. Men hvordan går det egentlig an å komme seg dit? Være toppadvokat og stortingsrepresentant?! Storberget tenker seg litt om. - Jeg gjorde jobben min på skolen, for å si det sånn. Jeg var ingen lesehest, men satte av tid til skolearbeid. Jeg har også alltid vært veldig bestemt på at jeg skulle studere. Det er også veldig mye tilfeldigheter!

Fortsatt kontakt
Storberget avslutter med en forsikring om at han er vår representant på Stortinget, og at han er der for Hedmark. - Jeg ser frem til fremtidige besøk av dere fra Åmot Ungdomsskole, smiler han.


Tips noen om denne saken (bruk e-postadresse i begge feltene)
Til: Fra: